avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... leasing auto pe firma inchisa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

leasing auto pe firma inchisa

Buna ziua,
Am o nelamurire legat de un contract de leasing ce l-am finalizat recent. Leasingul nu e pe firma mea, l-am preluat (pe persoana fizica) de la o societate comerciala care intre timp a fost vanduta unei persoane din alta localitate si care e de negasit. Cand am preluat masina, am incheiat cu administratorii societatii un act notarial la birou de notariat (antecontract de vanzare-cumparare) in care ei se obligau sa nu instraineze sub nici o forma catre nici o alta persoana sau societate contractul de leasing, drepturile de proprietate, etc. urmand ca la efectuarea ultimei plati catre societatea de leasing masina sa-mi revina mie. Masina am preluat-o in iunie 2009 iar ei au vandut societatea in 2010 fara a ma notifica in vre-un fel. din 2009 si pana in prezent eu am efectuat absolut toate platile catre firma de leasing, iar leasingul a fost incheiat, masina si actele sunt acum la mine. In toata aceasta perioada, fostii proprietari au pastrat stampila firmei si au parafat toate actele si notificarile primite de la firma de leasing. Problema e ..cum pot face acum transferul de proprietate? Am discutat cu un avocat care mi-a spus ca fostii administratori ai societatii pot fi trasi la raspundere in baza acelui act notarial... as dori si alte pareri sau solutii..cum as putea sa devin proprietarul masinii.
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Problema leasing AdrianaAdr AdrianaAdr Am cumparat o masina in aprilie 2009 prin intocmirea unui contract de vanzare cumparare de catre un birou de avocatura. Cumpararea s-a efectuat de la o ... (vezi toată discuția)
Nerestituire masina leasing. Imparatul Imparatul Am preluat o societate, ca persoana fizica. Societatea avea o masina Logan MCV, luata in leasing. Am preluat totul, cu tot cu active si pasive, societatea in ... (vezi toată discuția)
Procedura cumparare auto care se afla inca in leasing apmsbh apmsbh Buna ziua, Am cautat ceva informatii despre aceasta problema dar nu am gasit decat informatii care nu par a fi relevante si as vrea sa ma ajutati cu sfaturi ... (vezi toată discuția)