avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... problema leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

problema leasing

Am cumparat o masina in aprilie 2009 prin intocmirea unui contract de vanzare cumparare de catre un birou de avocatura. Cumpararea s-a efectuat de la o persoana fizica ce nu era proprietara de drept a vehiculului, dar o primise in contul unei datorii de la o societate comerciala cu conditia sa achite ratele ulterioare la leasing.. Mentionez ca masina este in leasing, ca firma ce a incheiat contractul (primul utilizator al masinii) a fost cesionata unei persoane nerezidente in Romania care a plecat din tara. Firma de leasing a continuat facturarea ratelor si a asigurarii pana la expirarea contractului in ianuarie 2011. Eu am achitat pretul cerut de persoana fizica (10000euro), urmand ca in termenul prevazut in contractul de vanzare cumparare aceasta sa achite contractul de leasing si sa faciliteze transferul masinii pe numele meu. Persoana care a incasat banii nu a achitat la leasing decat 3000euro. Au fost intocmite doua acte aditionale la contractul de vanzare cumparare dintre mine si persoana fizica respectiva, prin care se prelungea termenul in care trebuia achitat contractul de leasing si transferata masina in proprietatea mea. Am facut plangere penala la Politie si dupa procedura cunoscuta am primit urmatorul raspuns :
1 Scoaterea de sub urmarirea penala sub aspectul comiterii infractiunii prev. art 215 alin 1,3 C.pen
2 Neinceperea urmarii penale sub aspectul comiterii infractiunii prev. art 292 C.pen
Am incercat sa iau legatura cu persoana fizica dar nu am reusit nici chiar prin avocata sa care mi-a raspuns ca nu-mi poate da o solutie in aceasta speta deoarece este implicat clientul ei.
Va rog sa-mi raspundeti ce se poate face in aceasta speta. Cum pot intra in posesia masinii si daca este adevarat ceea ce am auzit ca nefiind titularul contractului de leasing ci doar utilizatorul, pot raspunde penal. Mentionez ca de la data achizitionarii din 2009 pana acum nu am putut folosi RCA, casco desi erau achitate intrucat trebuia sa cer acordul firmei de leasing.
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 15:14, 3 Septembrie 2012
Mare greseala, ati cumparat de la un neproprietar. Adica ati dat niste bani pe incredere sau cu alte cuvinte ati cumparat pielea ursului din padure ...
Puteti intra in posesia de drept a autoturismului numai daca intre dumneavoastra si proprietarul de drept al acestuia se incheie valabil un act translativ de proprietate.
ca se preluati o masina aflata in leasing, va trebuia si acordul firmei de leasing, in calitate de proprietar. la contracul de leasing existent intre firma si utilizatorul respectiv, se incheia un act aditional, in care figurati dvs - preluand contractul de unde a ramas.
ati dat bani de pomana. Daca nu aveti nici o chitanta care sa ateste plata (ca sa o pretindeti indarat), se poate spune ca ati luat o mare tzeapa!
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
Cezar augustin Dinu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune leasing financiar Lavinika Lavinika Am urmatoarea situatie: -am incheiat un contract de leasing financiar in iul 2008, obiectul contractului: Autoturism - in Iun 2011 s-a achitat penultima ... (vezi toată discuția)
Imi poate fi luata o masina cumparata cu buna-credinta? prykkyy prykkyy In 2007 am cumparat o masina de la un proprietar persoana fizica; el era al doilea proprietar pe cartea de identitate a masinii, primul fiind o firma de ... (vezi toată discuția)
Contract leasing - inmatriculare auto pe nume persoana fizica, la final VORNICU VORNICU Sint persoana fizica si am inprumutat o socetate comerciala cu o suma de bani pentru asi achita ratele la leasing auto , cu promisiunea ca la terminarea ... (vezi toată discuția)