Sint persoana fizica si am inprumutat o socetate comerciala cu o suma de bani pentru asi achita ratele la leasing auto , cu promisiunea ca la terminarea leasingului sa o:)) imatriculeze direct pe mine, este posibil si cum trebuie sa procedez?.VA MULTUMESC.
Daca lesingul este realizat pe persoana juridica caesata initial dobandeste calitaeade proprietar auspra autoturismului
Daca promisiunea nu este consfiintita in document ,in conditiile legii,va puteti trezi ca ,societatea nu materializeaza promisiunea
Sint persoana fizica si am inprumutat o socetate comerciala cu o suma de bani pentru asi achita ratele la leasing auto , cu promisiunea ca la terminarea leasingului sa o:)) imatriculeze direct pe mine, este posibil si cum trebuie sa procedez?.VA MULTUMESC si ce documente trebuie safac pentru a inmatricula masina direct pe mine la terminarea leasingului, ce specificam in contractul de vinzare cumparare ca sa nu poata fi atacat in istanta cu anularea.
In principiu, nimic din ceea ce contractati nu poate fi anulat in instanta daca nu incalcati prevederi legale imperative referitoare la incheierea contractelor. In speta dvs. puteti incheia un contract de promisiune de vanzare la o data exacta ulterioara datei de incheiere a leasingului, sau sa prevedeti ca data a indeplinirii obligatiei o perioada de o saptamana de la incheierea evenimentului. Eu va sfatuiesc sa procedati cu prevederea unei date sau perioade fixe ulterioare. Contractul de imprumut insa, nu trebuie conditionat de plata in sine a leasingului, deoarece se poate intampla ca (din motive diferite) acesta sa nu se incheie, iar bunul sa fie recuperat de societatea de leasing (sa spunem de ex. ca imprumutatul nu va vrea sa achite cu banii dvs. leasingul! :( )
Incheiati contractul de promisiune de vanzare cu termen si cu clauza penala ("de intoarcere") daca promitentul nu-si indeplineste promisiunea.
Trebuie mai intai sa se incheie contractul de leasing, finantatorul (firma de leasing) va radia autoturismul, va trimite utilizatorului ( firma pe care ati imprumutat-o) cartea de identitate si factura reprezentand valoarea reziduala etc.
Doar dupa aceea firma va va emite o factura pe numele dvs., sau veti face contract de vanzare-cumparare, va remit toate actele masinii si puteti sa o inmatriculati pe numele dvs.