avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cumparare auto inca in leasing
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cumparare auto inca in leasing

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un autovehicul de la o persoana care la randul ei a luat masina in leasing. Totalul de plata ramas pentru masina cu tot cu tva este de 4300 euro. Persoana respectiva nu are banii sa achite anticipat leasing-ul si apoi sa-mi vanda masina si ne-am inteles ca sa mergem impreuna sa platesc factura proforma pe care i-o va emite leasingul pentru plata anticipata. Problema este ca dupa ce soldul ajunge la 0 firma de leasing va face transferul de proprietate catre titularul de contract ( adica persoana care imi vinde masina ). Aici intervine problema, deoarece eu platesc dar nu sunt proprietar. Cum pot sa ma asigur sau ce acte trebuie sa inchei pentru a nu pierde banii. Proprietarul poate sa zica : "multumesc, mi-ai achitat masina, pa si la revedere".
Cel mai recent răspuns: dancraciun , utilizator 21:08, 15 Martie 2010
Incercati sa incheiati cu actualul utilizator al autot. un contract de imprumut pt. suma comunicata de societatea de leasing, imprumut pe care acesta se obliga sa-l garanteze cu insasi... autoturismul. Termenul de restituire al imprumutului sa fie scurt (echivalent cu perioada de timp cuprinsa intre plata catre leasing si primirea actelor pt inmatricularea autot.)
Atentie! pentru a inmatricula autot. pe numele Dvs. aveti nevoie de contract de vanzare-cumparare autot., fisa fiscala eliberata de Primaria din raza teritoriala a vanzatorului, fisa fiscala eliberata de societatea de leasing, fisa autoturismului (se obtine de la orice birou de inmatriculare auto) stampilata de Primaria din raza teritoriala a cumparatorului, ultima factura emisa de societatea de leasing, taxe.
Certificatul de autenticitate il solicitati de la RAR direct pe numele Dvs.

Bafta!
Buna ziua,

va multumesc pentru raspuns si eu m-am gandit la acest lucru, insa nu stiu cum sa fac. Ma gandesc ca ar trebui incheiat contractul in ziua achitarii facturii proforme. Altfel, utilizatorul de acum al automob. ar garanta cu un produs care nu ii apartine si juridic nu stiu daca poate fi un contract valid. Nu stiu inca sunt nedumerit. Utilizatorul este deschis la orice act insa as vrea sa fiu sigur.
dupa achitarea facturii, chiar daca masina nu este inscrisa pe numele utilizatorului acesta, juridic, este proprietar?
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
dancraciun, utilizator
dupa achitarea facturii, chiar daca masina nu este inscrisa pe numele utilizatorului acesta, juridic, este proprietar?

Da, la achitarea integrala a leasing-ului, utilizatorul devine proprietarul autot. Pe talonul autot. societatea de leasing va completa rubrica "instrainat catre" cu datele utilizatorului autot.
Nu este obligatoriu sa inmatriculeze autot. pe numele sau si ulterior sa perfectati vanzarea-cumpararea.

In contractul de imprumut puteti sa aratati scopul pentru care se acorda imprumutul -plata facturii proforma emisa de soc. de leasing.
Analizati si varianta in care imprumutatul declara ca este de acord sa garanteze imprumutul cu bunurile sale prezente si viitoare pana la concurenta sumei imprumutate.
Buna seara,

Inca nu am rezolvat cu problema cu leasing-ul. Maine ar trebui sa merg cu vanzatorul sa achitam factura proforma. Aceasta garantie nu se poate rezolva cu un contract de vanzare-cumparare pe care sa-l facem anterior platii facturii, iar in momentul in care am achitat factura sa intre in vigoare contractul, din moment ce el este proprietar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing:platitorul valoarei reziduale/ultima rata = propietarul bunului? melanie_gt melanie_gt Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea problematica: De curand am stins un contract de leasing auto. Contractul de leasing a fost intre un SRL si ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate auto de la leasing direct catre o alta persoana fizica decat cea care a fost utilizatorul masinii petru teleman petru teleman Buna ziua Sunt utilizatorul unei masini luate in leasing si tocmai am platit ultima rata la soc de leasing. Acum urmeaza sa incep procedura de schimbare de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare preluare leasing cstelian cstelian Am convenit cu o persoana juridica sa platesc eu ce-a mai ramas din ratele de leasing la o masina fara cesiunea contractului. Cu alte cuvinte eu platesc ... (vezi toată discuția)