avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Leasing:Platitorul valoarei reziduale/ultima rata = ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Leasing:Platitorul valoarei reziduale/ultima rata = propietarul bunului?

Buna ziua,

sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea problematica:
De curand am stins un contract de leasing auto. Contractul de leasing a fost intre un SRL si firma de leasing.
Ultimele facutri, inclusiv factura cu Valoarea Reziduala, au fost achitate prin OP de catre persoana fizica.
Intrebarea mea este: persoana fizica care a achitat valoarea reziduala intra in posesia bunului, la stingerea contracului de leasing?!

In asteptarea unui raspuns pozitiv (sper :) ) va multumesc anticipat,
melanie
Cel mai recent răspuns: melanie_gt , utilizator 10:15, 11 Septembrie 2010
Daca am inteles corect speta, raspunsul meu este urmatorul:
1. La finalul perioadei de leasing, proprietar al autot. devine utilizatorul din contractul de leasing (adica societatea comerciala).
2. Societatea poate vande autot. fara a mai fi necesar sa-l inmatriculeze pe numele sau, in baza unei facturi, catre orice persoana fizica sau juridica. Documentele pe care le va preda cumparatorului sunt: tot ce primeste de la leasing (factura cu valoarea finala si cea cu valoarea pe minus, talonul original cu stampila de instrainare catre..., certificatul de atestare fiscala, fisa autot., CIV original), la care adauga urmatoarele: certificat de atestare fiscala eliberat de Directia taxe si impozite din cadrul Primariei in raza teritoriala a careia isi are sediul social societatea comerciala, fisa autot. stampilata de aceeasi Directie taxe si impozite.
3. Ulterior se urmeaza procedura de inmatriculare a autot pe numele cumparatorului final
Intrebarea mea este: persoana fizica care a achitat valoarea reziduala intra in posesia bunului, la stingerea contracului de leasing?!

Raspunsul este da doar in cazul in care a intervenit preluarea leasing-ului de catre persoana fizica.
Va multumesc pentru raspunsul promt!
"certificat de atestare fiscala eliberat de Directia taxe si impozite din cadrul Primariei in raza teritoriala a careia isi are sediul social societatea comerciala"
- In acest certificat se regaseste daca sa platit sau nu impozitele pe autoturismul respectiv?
Da
Va multumesc pentru sprijin =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer proprietate auto de la leasing direct catre o alta persoana fizica decat cea care a fost utilizatorul masinii petru teleman petru teleman Buna ziua Sunt utilizatorul unei masini luate in leasing si tocmai am platit ultima rata la soc de leasing. Acum urmeaza sa incep procedura de schimbare de ... (vezi toată discuția)
A doua inmatriculare urgent !!! Gina129 Gina129 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati pentru rezolvarea urmatoarei probleme : Vreau sa cumpar eu persoana fizica un autoturism Logan an fabricatie 2005, capacitate ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina de pe societate pe persoana fizica gabycont gabycont Buna ziua,acum am incheiat contractul de leasing si as dori sa trec masina de pe societate pe persoana fizica ,ce demersuri trebuie sa fac,societatea este ... (vezi toată discuția)