Daca am inteles corect speta, raspunsul meu este urmatorul:
1. La finalul perioadei de leasing, proprietar al autot. devine utilizatorul din contractul de leasing (adica societatea comerciala).
2. Societatea poate vande autot. fara a mai fi necesar sa-l inmatriculeze pe numele sau, in baza unei facturi, catre orice persoana fizica sau juridica. Documentele pe care le va preda cumparatorului sunt: tot ce primeste de la leasing (factura cu valoarea finala si cea cu valoarea pe minus, talonul original cu stampila de instrainare catre..., certificatul de atestare fiscala, fisa autot., CIV original), la care adauga urmatoarele: certificat de atestare fiscala eliberat de Directia taxe si impozite din cadrul Primariei in raza teritoriala a careia isi are sediul social societatea comerciala, fisa autot. stampilata de aceeasi Directie taxe si impozite.
3. Ulterior se urmeaza procedura de inmatriculare a autot pe numele cumparatorului final
Intrebarea mea este: persoana fizica care a achitat valoarea reziduala intra in posesia bunului, la stingerea contracului de leasing?!
Raspunsul este da doar in cazul in care a intervenit preluarea leasing-ului de catre persoana fizica.