avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transfer proprietate auto de la leasing direct catre o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transfer proprietate auto de la leasing direct catre o alta persoana fizica decat cea care a fost utilizatorul masinii

Buna ziua
Sunt utilizatorul unei masini luate in leasing si tocmai am platit ultima rata la soc de leasing. Acum urmeaza sa incep procedura de schimbare de proprietar de la soc de leasing catre mine. Eu doresc sa dau masina altei persoane fizice.
As dori sa va intreb daca se poate face transferul de proprietate direct de la soc de leasing catre a treia persoana, si ce acte ar trebui sa am ?

Pentru a scoate cerfificatil fiscal al masinii trebuie sa am si toate amenzile platite sau doar impozitele aferente masinii ? Daca nu trebuie platite si amenzile, ce art din lege spune acest lucru ?

Va multumesc anticipat

Cu stima
Petru Teleman
Cel mai recent răspuns: petru teleman , utilizator 22:24, 21 Noiembrie 2011
La incetarea contractului de leasing, puteti vinde autot. direct, fara a mai fi necesara inmatricularea acestuia pe numele Dvs.
Vanzare se face pe baza de factura (daca utilizatorul este persoana juridica) sau contract de vanzare-cumparare (daca utilizatorul este persoana fizica)
Pe langa actele primite de la societatea de leasing, vanzatorul (fostul utilizator) va mai preda cumparatorului si certificat de atestare fiscal si o fisa autot. stampilata de Serviciul taxe-impozite din cadrul Directiei fiscal de pe langa Primaria in raza careia isi are domiciliul/sediul social utilizatorul.
Este obligatorie plata amenzilor, in caz contrar nu se va stampila fisa autot.
Toate aceste operatiuni se vor realiza in termen de 30 zile de la data incheierii contractului de leasing.
Puteti face acest lucru dar aveti grija ca la autoritatea fiscala nu va emite nici-un document daca aveti datorii neachitate: impozite, amenzi etc.
Multumesc frumos pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing:platitorul valoarei reziduale/ultima rata = propietarul bunului? melanie_gt melanie_gt Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea problematica: De curand am stins un contract de leasing auto. Contractul de leasing a fost intre un SRL si ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto inca in leasing dancraciun dancraciun Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autovehicul de la o persoana care la randul ei a luat masina in leasing. Totalul de plata ramas pentru masina cu tot ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina de pe societate pe persoana fizica gabycont gabycont Buna ziua,acum am incheiat contractul de leasing si as dori sa trec masina de pe societate pe persoana fizica ,ce demersuri trebuie sa fac,societatea este ... (vezi toată discuția)