avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tichete cadou de craciun
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tichete cadou de craciun

Buna seara! Iar dau de o problema pe care nu o inteleg. Citind atatea forumuri vad ca parerile referitoare la tichetele cadou sunt impartite. Daca poate cineva sa ne lamureasca odata pt totdeauna il rog sa o faca.
Daca vreau sa dau salariatilor 15 tichete cadou x 10 lei pe tichet trebuie sa le includ in salariu si sa platesc toate contributiile la stat ( CAS , CASS,SOMAJ, etc)?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: adela_petre , utilizator 22:26, 28 Decembrie 2008
Normele Metodologice ale Legii privind tichetele de cresa si tichetele cadou (M.O. 823 din 06/10/2006)

Pentru sumele corespunzatoare acestor tichete nu se calculeaza si nu se retin, nici pentru angajat, nici pentru salariat, contributiile obligatorii la asigurarile sociale, la bugetul asigurarilor de somaj, la asigurarile de sanatate si nici contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale.
Sunt generatoare de cheltuieli care se incadreaza in prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru cheltuielile efectuate de contribuabili.
In primul rand tichetele acestea nu sunt pentru salariat, ci sunt pentru COPILUL salariatului. (acordate de angajator in beneficiul copilului minor al salariatului). Daca salariatul are mai multi copii poate primi pentru fiecare copil cate un cadou sub forma de tichet (tichete) in limita a 150 lei (2 copii x 150 lei = 300 lei).

Cadourile oferite salariatilor care nu au copii minori sau care depasesc 150 lei reprezinta avantaje primite de salariat si trebuie incluse in venitul impozabil. Fiind impozitate la angajat sunt deductibile fiscal.

Cadourile oferite sub forma de tichete cadou pentru fiecare copil minor al angajaţilor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 Iunie, Crăciunului, sarbatorile similare ale altor culte religioase, se incadrează la cheltuieli sociale. Acestea sunt deductibile in limita unei cote de până la 2%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului. Cheltuielile sunt deductibile in masura in care valoarea cadoului oferit pentru fiecare copil minor, cu ocaziile aratate mai sus, nu depaseste 150 lei.

Daca valoarea cadourilor oferite depaseste limita de 2%, partea care depaseste limita reprezintă cheltuiala nedeductibila la calculul impozitului pe profit.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2008
romascanu, moderator
ce se intampla cu tichetele cadou oferite angajatilor fara copii minori, in limita sumei de 150 lei , sunt deductibile se impoziteaza la salariat, detaliati va rog.
Ati citit paragraful 2 din raspunsul de mai sus ???

Care parte n-ati inteles-o?
nliliana a scris:

ce se intampla cu tichetele cadou oferite angajatilor fara copii minori, in limita sumei de 150 lei , sunt deductibile se impoziteaza la salariat, detaliati va rog.


Sunt deductibike si nu se impoziteaza.

Alte discuții în legătură

Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Sindicat elenaoana elenaoana Pot fi date tichete cadou membrilor cotizanti ai unui sindicat, in conditiile in care Sindicatul nu este angajator, cum prevede Legea 193/2006? (vezi toată discuția)
Tichete cadou pentru toti salariatii zzenovia zzenovia LA MULTI ANI tuturor! Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele ... (vezi toată discuția)