Buna ziua,
Va rog sa-mi transmiteti ce pot face bancile, de fapt firmele de recuperare in urmatoarea situatie.
Acum 3-4 ani am luat imprumut( din cel cu buletin) de la 3 banci. Sumele nu sunt mari, max 15000. De un an sunt in imposibilitatea de a mai plati. Nu este rea vointa, dar nu am mai avut servici, iar sotul nu lucreaza. Firmele de recuperare ma tot suna si ma ameninta cu executarea silita. In prezent lucrez de o luna si pot mentiona ca am impreuna cu sotul un apartament pe numele amandorura.
Deci, ce se poate intampla. Imi pot lua casa? In ce conditii?
Sper ca am postat bine mesajul. Nu-mi pot expune situatia financiara, dar banuiti ca am probleme destul de mari. E cam greu de intretinut o familie si o casa.
Deci, eu am aflat ca recuperatorii sau bancile pot pune oprire numai pe salariul de unde s-a emis adeverinta de salariat, o alta firma nu poate fi obligata prea usor sa faca retineri salariale. De asemenea pentru a pune sechestru pe un apartament, casa sau orice, banuiesc ca trebuie o hotarare judecatoreasca, iar un divort cu partaj poate amana cu mult o astfel de decizie.
Nu vreau sa intelegeti gresit, dar pe timpul cand am luat imprumutul nu era criza.bancile vroiau un profit cat mai mare si nu puneau conditi, iar criza nu a intrebat pe numeni de credite.
Stilul de abordare al acestor recuperatori este jalnic. Nu se propune decat sa te imprumuti din alta parte si sa le dai lor.
Se poate popri salariul indiferent de la ce angajator il luati. Pt casa, trebuie intai ori sa ceara creditorul partajul bunului, abia apoi sa execute silit cota dvs, ori sa se constate ca datoria e comuna a familiei, drept urmare sa o achitati cu bunuri comune.
Inceracti sa ajungeti la o intelegere de plata cu firma de recuperari, sa ajungeti la executare silita, va impovareaza si mai mult