avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale conditii pentru SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

conditii pentru SRL-D

Buna ziua,

doresc o informatie in legatura cu infiinatarea unui SRL-D precum si indeplinirea annumitor conditii.
Nelamurirea mea consta in faptul ca persoana interesata este angajat cu contract de munca la o firma(...) dar familia lui a infiintat o Intreprindere Individula, la care si dansul este actionar!!!
Intrebarea mea este daca aceasta persoana mai are drept de infiintarea acestui tip de societate Srl-D, daca va renunta la obligatiile si legaturile cu II?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cameliaczeran , utilizator 18:36, 23 Mai 2012
Va referiti la asociatie familiala, nu intreprindere individuala.Detaliile si precizarile le gasiti in oug 44/2008:
Art. 29. -

(1) Întreprinderea familială se constituie printr-un acord de constituire, încheiat de membrii familiei în formă scrisă, ca o condiţie de validitate. Acordul de constituire va stipula numele şi prenumele membrilor, reprezentantul, data întocmirii, participarea fiecărui membru la întreprindere, condiţiile participării, cotele procentuale în care vor împărţi veniturile nete ale întreprinderii, raporturile dintre membrii întreprinderii familiale şi condiţiile de retragere, sub sancţiunea nulităţii absolute.

DEspre SRL-D cititi in oug 6/2011:
Art. 2
(1) In intelesul prezentei ordonante de urgenta, intreprinzatorul tanar, beneficiar al programului, denumit in continuare intreprinzator debutant, este persoana fizica majora care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) are capacitate juridica deplina de exercitiu, are varsta de pana la 35 de ani, impliniti cel mai tarziu in ziua inregistrarii cererii de inmatriculare a societatii cu raspundere limitata in registrul comertului;
b) anterior datei inmatricularii societatii in registrul comertului nu a mai detinut si nu detine calitatea de actionar, asociat sau membru al organelor de conducere ale unei intreprinderi constituite in Spatiul Economic European;
c) infiinteaza pentru prima data o societate cu raspundere limitata in conditiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale prezentei ordonante de urgenta;
d) completeaza o declaratie pe propria raspundere, sub sanctiunea legii penale, ca indeplineste conditiile prevazute la lit. b), pe care o depune la registrul comertului odata cu cererea de inmatriculare a societatii.
(2) Daca la data inregistrarii cererii de inmatriculare a societatii cu raspundere limitata in registrul comertului conditia referitoare la varsta este indeplinita, aceasta se considera indeplinita pe intreaga perioada de acordare a facilitatilor.

Din aceste articole se deduce ca puteti infiinta SRL-D.
Detalii sau lamuriri obtineti de la OTIMMC la care este arondat judetul dvs sau de la ONRC.
Multumesc foarte mult, pana acum este clar si in urma verificarii, poate constitui acest Srl-d.
O alta intrebare - mai ciudata cred - este daca aceasta persoana poate infiinta societatea, ramanand angajat la firma de care am amintit anterior, dar el sa fie administratorul Srl-u-ului si sa mai aiba doi angajati? Sau trebuie sa renunte la contractul de munca actual si sa inceapa o noua forma de proprietate fiind administrator si atat?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d  am o firma infiintata acum aprox. 5 ani, care are activitatea suspendata si pe care nu am avut activitate in realitate, dar probabil 2-3 luni la inceput, pana ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru tineri 2011 Ing3ras Ing3ras In cazul in care \"am\" o firma cu un prieten, imi mai pot face inca o firma prin programul \"Fonduri europene pentru tineri 2011 \" ? Sau cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Srl-d pappa pappa buna seara ce se intampla sunt actionar la doua firme detin sub 5% si as dori sa stiu daca as putea sa infiintez un srl-d(eu am citit legea si dupa ... (vezi toată discuția)