Buna ziua,
Am achizitionat de curand un apartament intr-un bloc din capitala. Am luat legatura cu administratorul pentru ca as dori sa imi montez repartitoare pe calorifere si mi s-a spus ca nu se poate.
As dori sa stiu care sunt conditiile in care as putea sa imi montez repartitoare (contoarele de pe calorifere) si cum as putea sa imi montez si contor de gaze.
Va dati seama ca nu imi convine sa platesc caldura care se pierde si nici gazele care le consuma pensionarii sa se incalzeasca la aragaz.
Contor pt gaze nu va fi pentru centrala ci doar pentru aragaz.
Pentru montarea repartitoarelor de caldura pentru calorifere trebuie sa fie de acord cel putin 80% din proprietari , contor de gaz numai pentru aragaz probabil ca se poate pe cheltuiala dv. lucrul acesta intrebati la cei de la gaz .
Dv. puteti sa va puneti orice fel de contoare.
Important este sa vi se ia in considerare consumul declarat.
Inteleg ca in scara dv. nu se doreste acest lucru, deci asteptati sa vrea si ceilalti.
:offtopic: Despre acest lucru trebuia sa va interesati inainte de a da banii pe apartament.
Contor de gaz doar pentru aragaz (cum sunt apometrele) nu se poate monta, singura varianta este tragerea de coloana de gaz. Dar are un cost prea mare si nu merita (doar pentru aragaz), poate doar sa puneti centrala de apartament si atunci rezolvati si problema caldurii si a apei calde.
Pai problema e ca nu ar vrea si restul de pe scara mai mult ca sigur.. fiind pensionari. Cat despre montat contor gaz nu este nevoie de tras coloana separata de gaz. Am un prieten care si-a montat doar pentru aragaz si s-a facut o deviatie din coloana principana si s-a montat contorul. Deviatia este in casa, pe principiul celor de apa.
Da, de acord cu dv., desi acest gen de contor are dezavantajul ca micsoreaza debitul de gaze si nici nu stiu cat de agreat este de autoritatea in domeniu....in fine!
Totusi, aceasta contorizare, in principal trebuie agreata in asociatia dv. ca sa vi se ia in considerare, asa cum am mai spus, si nici nu-i puteti forta. Contorizarea se face in anumite conditii de cvorum al proprietarilor.