avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data deschiderii drepturilor de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data deschiderii drepturilor de pensie

Persoana X indeplineste conditiile de pensionare la limita varsta incepand cu data de 23 mai .Isi va continua activitatea, la acelasi loc de munca, pa baza unui alt contract, semnat la 23 mai. Intrebari:1. poate cere deschiderea dreptului de pensie cu data de 1 iunie astfel incat luna mai sa nu fie fragmentata la calculul pensiei, sau e obligatorie data de 23 mai ? 2. Cand trebuie depus dosarul? Mai exact ,il poate depune la sfarsitul lunii mai, solicitand deschiderea cu 1 iunie? Va multumim.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:36, 25 Mai 2012
@georgettegan

Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti care este legatura dintre mesajul dvs., Codul muncii si prezenta discutie, care vizeaza strict data deschiderii drepturilor de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie Adycristina Adycristina Va rog sa ma lamuriti.Cu ce data se face plata pensiei? -cerere de pensionare incepand cu 04.2012 -se respinge si se face contestatie la decizie si nu se ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas StRotaru StRotaru Daca sotul decedat avea drept la pensie dar nu a depus dosar de pensionare, iar sotia supravietuitoare a depasit varsta de pensionare si nu are alte venituri, ... (vezi toată discuția)
Este corectã data stabilirii drepturilor de pensie? nina_69 nina_69 buna ziua am primit decizia de pensiela limita de varsta in care se spune ca am depus dosarul cu data de 14.11.2012 iar dreptul acordarii cuantumului imi va ... (vezi toată discuția)