avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Beneficiarilor de pensie de invaliditate li se retine ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Beneficiarilor de pensie de invaliditate li se retine CASS?

buna seara.ma confrunt cu urmatoarea problema.mama mea a incercat sa-si scoata cardul european de sanatate,iar raspunsul i-a fost ca nu se poate din cauza caci nu a platit CAS-ul pe ultimii 5 ani.a fost in pensie de boala timp de 5 ani,iar din iulie anul 2011 a intrat la pensia de drept.cum se poate rezolva problema?unde este gresit?sau este normal?va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicole852107 , utilizator 15:50, 25 Mai 2012
vreau sa fac o completare...pana in 2011 luna iulie a avut pensia de boala de 590 lei,iar la cea de drept este cu un venit de 650.pensionarii cu venituri atit de mici nu au drepturi innafara granitelor?pe cuponul de pensie nu a fost specificat niciodata ca s-a cotizat la CAS.exista o alta modalitate de a avea drepturi intr-o alta tara ?o zi buna tuturor!
Pentru a obtine cardul de sanatate
Pensionarii trebuie sa prezinte urmatoarele acte: act de identitate, fotocopie dupa decizia de pensionare si ultimul cupon/talon de pensie.
Pensionarii sunt asigurati in sistemul de sanatate fara plata contributiei. Incepand cu data de 01.01.2011 s-a platit CASS-ul de pensionarii care depaseau pensia de 740 lei. In prezent, cred ca sunteti in cunostinta de cauza, incepand cu luna mai se plateste CASS-UL numai de pensionarii a caror pensii depaseste valoarea de 740 lei numai pentru suma ce depaseste acest plafon
si atunci de ce nu primeste cardul de sanatate?pe cuponul de pensie nu apare plata CASS,iar doamna de la [Editat] a zis caci nu poate primi cardul ca trebuie sa fi platit CASS-ul pe ultimii 5 ani!nu-mi vine sa cred cita nesimtire,si cita nepasare!VA MULTUMESC.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere cass din pensii un roman un roman bine v-am regasit ! Din comunitatea noastra a pensionarilor am aflat ca pensionarii cu pensii mai mari de 740 roni carora li s-a aplicat poprirea de ... (vezi toată discuția)
Cass la pensii de la 1 ianuarie 2011 oanavoicu oanavoicu Cum se calculeaza CASS-ul la pensii de la 1 ianuarie 2011? Se percepe 5,5% la intreaga pensie sau la ce depaseste 750 RON? Multumesc. (vezi toată discuția)
Retinerea cass din intreaga pensie a fost declarata neconstitutionala CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara... De ceva timp, in orasul in care locuiesc, tot mai multi pensionari depun la Casa de Pensii cereri de restituire a CAS-ului aferent sumei de 740 ... (vezi toată discuția)