avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... pot fi sponsorizate manastirile?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

pot fi sponsorizate manastirile?

manastirile se incadreaza in art 4 din legea 32/1994 ? sunt persoane juridice fara scop lucrativ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:30, 24 Decembrie 2008
Manastirile sunt persoane juridice.
Nu pot primi sponsorizari dar pot primi donatii.
Deoarece contractele de sponsorizare implica obligatii de ambele parti.
Dar pot primi donatii.
ART. 4 din legea 32/1994 privind sponsorizarea
(1) Poate fi beneficiar al sponsorizării:
a) orice persoană juridică fără scop lucrativ, care desfăşoară în România sau urmează să desfăşoare o activitate în domeniile: cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific - cercetare fundamentală şi aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecţiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenţă şi servicii sociale, de protecţia mediului, social şi comunitar, de reprezentare a asociaţiilor profesionale, precum şi de întreţinere, restaurare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice;

deci? pot sa fac sponsorizare unei mamastiri?
da, puteti face sponsorizari unei manastiri.
Minastirile POT PRIMI sponsorizari fara nici o problema.
In legea sponsorizarii scrie foarte clar ca este posibil.

Alberto Kurtyan
Da, este posibila conform legii sponsorizarea unei manastiri.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare din partea unui sindicat catre un ong lorella lorella Un sindicat al anagajatilor dintr- un SA ( infiintat pe L 62/ 2011) poate sa acorde sponsorizare unui ONG? Este legal? Multumesc. (vezi toată discuția)
Este posibila sponsorizarea unui srl? Albert Kurtyan Albert Kurtyan Poate fi beneficiar al unui contract de sponsorizare o societate comerciala cu raspundere limitata? Alberto Kurtyan (vezi toată discuția)
Donatie reprooradea reprooradea SPUNETI-MI VA ROG , EU , CA SOCIETATE COMERCIALA POT DONA OFICIAL CEVA UNEI ASOCIATII DE LOCATARI CEVA SI SA-MI REDUC CU VALOAREA ACESTEIA IMPOZITUL MEU PE ... (vezi toată discuția)