avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ZILE LIBERE LA CÃSÃTORIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ZILE LIBERE LA CÃSÃTORIE

Dacă un cadru didactic s-a căsătorit civil în iunie 2009, dar nu a solicitat 5 zile libere plătite și în luna mai 2012 se căsătorește religios, are dreptul după 3 ani să primească acele 5 zile libere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 24 Mai 2012
Nu cred ca mai are dreptul sa solicit acest lucru ... trebuia solicitat la data incheierii casatoriei.
Conform CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL PE ANII 2011-2014 - ART.61. (1) Salariaţii au dreptul la zile libere plătite pentru evenimente deosebite în familie sau pentru alte situaţii, după cum urmează:
a) căsătoria salariatului - 5 zile

Din punctul meu de vedere, căsătoria salariatului=căsătoria civilă.

Acest CCMN nici nu este valabil .. prin urmare, nu vad de ce se invoca un acta care nu a fost valabil niciodata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu casatorie lup4ever lup4ever Buna ziua, Urmeaza sa fac cununia civila iar firma mi-a dat cele 5 zile libere conform legi.Intrebarea este daca eu anul acesta fac decat cununia civila ... (vezi toată discuția)
Intrebare christina2906 christina2906 buna seara,as dori si eu o informatie daca ma puteti ajuta:ce articol din codul muncii face referire in cazul in care te casatoresti si beneficiezi de la stat ... (vezi toată discuția)
Acordare zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie ileanacs ileanacs Buna ziua. Pentru mine este inca neclar: CCMN 2007-2010 este inca in vigoare ? Se aplica CCMN 2011-2014? Sau nici unul din acestea? Ca sa ... (vezi toată discuția)