avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzul sindicatului de a ma informa asupra CCM FSLI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzul sindicatului de a ma informa asupra CCM FSLI

ce pot face pentru a ma informa asupra continutului CCM la nivel de ramura pe care sindicatul aservit in mod evindent conducerii refuza sa l puna la dispozitia salariatilor????#-o#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: valita , utilizator 13:54, 25 Mai 2012
Puteti depune o cerere la Ministerul Muncii prin care sa solicitati copie de pe ccm la nivel de ramura ...

Este vorba despre ccm la nivel de ramura invatamant?
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc domnule consilier
raspunsul sindicatului e acesta;

Urmare solicitarii dumneavoastra de a va pune la dispozitie CCM aplicabil la nivel de ramura , va comunicam urmatoarele:

-La aceasta data nu mai exista ramura , ci sector de activitate , in conformitate cu HG 1260/2011

- Pana la aceasta data nu s-a negociat CCM la nivel de sector energie ,petrol, gaze si minerit energetic



Cu stima,



S.N.P.E

Este vorba despre CCM pentru benzinariile date de petrom in administrarea S.R.L.urilor .



Aceeasi cerere o puteti depune si la Ministerul Muncii , intrucat ccm la nivel de sector de activitate se inregistreaza la aceasta institutie..
Am gasit in presa un articol care confirma afirmatia potrivit careia exista la nivelul benzinariilor un document care reglementeaza drepturile salariatilor .Am solicitat aceat document atat SLI PECO,,cat si FSLI Petrom,dar ambele se fac ca ..ploua iar dealerii administratori ai acestor benzinarii n au nici un interes sa l faca cunoscut salariatilor intrucat acesti,, patroni,, ignora mai multe prevederi legale dar si conventiile incheiate intre societatile pe care le detin si partenerul acestora,unicul scop fiind in mod normal ptr Romania profitul cat mai mare....



Salariile din benzinăriile Petrom au crescut cu 10,88%

Mareste dimensiunea textului



Federaţia Sindicatelor Libere Independente Petrom a negociat cu administraţia companiei OMV – Petrom noile salarii din staţiile de carburanţi date în administrare altor agenţi economici.
Pentru o normă de timp de lucru de 170 de ore pe lună, salariul minim este de 675 lei pentru lucrătorii de pe platformă – a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, George Pucioi, liderul Sindicatului Independent PECO Constanţa. Casierii şi vânzători din staţii vor avea un salariu 745 de lei, iar şeful de staţie, 1.000 de lei. La aceste salarii se adaugă o serie de sporuri.
Negocierile au început încă de anul trecut şi nu au fost de loc dificile. Faţă de salariul minim de 620 lei, s-a realizat o creştere de 10,88%. „Majorarea nu este mare, dar s-a ţinut cont de faptul că întreaga economiei naţională este în criză. Noile salarii intră în vigoare de la 1 ianuarie 2009. În cel mai scurt timp, urmează să apară un contract colectiv de muncă unic, valabil pentru toate benzinăriile Petrom date în administrare altor agenţi economici” – a afirmat liderul sindicatului.

Posibil sa nu exista inca un astfel de ccm ...

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de ramura adisoi adisoi expertul contabil desemnat de instanta mi-a solicitat sa- i pun la dispozitie ccm la nivel de ramura petrom precum si dovada calitatii de membru de sindicat.In ... (vezi toată discuția)
Ccm pe ramura energetica adriana.karageorge adriana.karageorge Poate cineva sa-mi spuna daca mai este in vigoare si eventual cum pot intra in posesia lui? Sunt in negociere la ccm pe unitate. In mod normal trebuie sa-l ... (vezi toată discuția)
Despre procesele petrom si petromservice !!!! cosminy_70 cosminy_70 doresc informatii de la cunoscatori in domeniu referitoare la procesele intentate de salariati si fosti salariati din domeniul petrochimiei ,petrolului si ... (vezi toată discuția)