avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Va rog sa mi spuneti daca termin cursurile la zi de licenta pe 5 august 2012 si voi naste pana pe 10 septembrie iar la sfarsitul lunii ma voi inscrie la master voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 24 Mai 2012
Art.2 din OUG nr.111/2010:
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
r) se află în perioada cuprinsă între încheierea unei forme de învăţământ universitar, la nivelul studiilor universitare de licenţă sau de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat, cursuri de zi, şi începerea, în acelaşi an calendaristic, a unei alte forme de învăţământ universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă sau de master, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fără întrerupere;
.....
t) se află în perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor învăţământului obligatoriu sau, după caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă sau de master şi postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, cu sau fără examen de absolvire, în vederea angajării ori, după caz, trecerii în şomaj, calculate începând cu data de 1 a lunii următoare finalizării studiilor;
....

Asadar, avand in vedere prevederile legale mai sus citate , veti benficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Beem Beem Am terminat facultatea anul acesta cu licenta in septembrie, iar acum sunt insarcinata. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie luanduse in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc, mama studenta Schwarzv Schwarzv Buna ziua, sunt in ultimul an de facultate la o universitate de stat, si sunt gravida in 7 saptamani. Voi naste chiar inainte de examenul de licenta( o voi da ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului carmentarus carmentarus Am terminat facultatea dar o sa imi dau licenta in iunie 2013. O sa nasc pe la sfarsitul lui ianuarie, pot sa intru in concediu de crestere al copilului si sa ... (vezi toată discuția)