avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PVCC Rovinieta CNADR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PVCC Rovinieta CNADR

stiu ca s-a mai discutat, dar anumite aspecte pe care le-am remarcat nu le-am gasit in postarile anterioare.
povestea e simpla urmatoarea:
- am circulat fara vignieta fiind plecat din tara iar cand m-am intors am cumparat doar a doua zi uitand pur si simplu. imi asum aceasta fapta.
- primesc un plic recomandat cu confirmare de primire care la expeditor are doar atat: OP 7 CP1 CLUJ NAPOCA. in interior un PVCC de la CNADR - CESTRIN pentru ca am fost surprins fara vignieta.
- Procesul verbal e intocmit in termen, fapta pe 03.04.2012, procesul verbal pe 15.05.2012, comunicat in 24.05.2012
- in procesul verbal nu se specifica cuantumul cu care pot fi sanctionat pentru aceasta contraventie: fapta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la x pana la y conform Art. x din OUG Y. Stabilesc amenda in cuantum de X lei.
la mine se specifica asa: fapta savarsita contituie contraventie conf art. 8 alin (1) din OUG 15/2002, si se sanctioneaza potrivit art 8 alin (3) din OUG 15/2002 cu amenda in valoare de 250 lei.
..... in cazul in care contravenientul achita amenda in 48 ore de la comunicare.... poate achita numai jumatate din MINIMUL AMENZII potrivit art 8 (4) OUG 15/2002...
NU SE SPECIFICA PE PVCC MINIMUL AMENZII
- contravenientul are dreptul sa depuna plangere impotriva prezentului PVCC in termen de 15 zile .... la judecatoria pe raza careia a fost savarsita fapta.
in acest caz nu se specifica expres institutia careia ma pot adresa pentru contestatie, nu pot sa deduc ce judecatorie are competenta pe DN7 Km 411+865m, Sacamas HD (locul in care m-au pozat). in cazul de fata pot fi cel putin 2 judecatorii.
- in PVCC se mentioneaza ca acesta e semnat electronic dar cunoscand semnatura electronica fiindca o folosesc, acest PVCC nu are nici un chenar unde se poate identifica aceasta semantura electronica.
- are aplicate o scanare (si pe PVCC si pe instiintare) care vrea sa para a fi stampila, aproape indescifrabila. tot procesul parca e o copie xerox de proasta calitate, inclusiv stampilele.

un astfel de PVCC pot face si eu foarte usor tastand aproximativ 30 min.

pentru aceste motive credeti ca se poate obtine anularea amenzii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: zerognost , utilizator 13:31, 26 Mai 2012
Parerea mea este ca nimic din ceea ce descrieti dvstra nu constituie un argument pertinent pentru contestarea rovinietei si anularea amenzi.
nici macar semnatura electronica?
Puteti folosi toate aceste argumente in instanta, chiar daca e putin probabil ca pe motivele aratate ca vi se admita in totalitate plangerea. In subisidiar sa cereti transformarea amenzii in avertisment si exonerarea de achitarea tarifului de despagubire, avand in vedere pericolul social redus al faptei si faptul ca ati achitat taxa pentru rovigneta inainte de a fi instiintat ca ati fost sanctionat contraventional. Motivati corect, cu articole de lege, plangerea contraventionala si atasati inscrisurile doveditoare. Explicati ca aceste doua sanctiuni(amenda cu tariful de despagubire) sunt prea mult avand in vedere fapta ce nu prezinta pericol social si ca ati achitat deja taxa pentru rovigeta. Posibil sa vi se admita macar in parte plangerea. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Contraventie rovinieta gabrielwm gabrielwm Buna, Din data de 04.08 anul curent am circulat fara rovinieta. As dorii sa ma lamuriti daca voi primi mai multe amenzi sau doar una singura, dat fiind faptul ... (vezi toată discuția)