Ma intereseaza sa stiu care este procedura pentru a putea afla numele unui proprietar de teren extravilan, in conditiile in care pentru identificarea terenului dispun de coordonatele geografice. Mai mult, stiti cumva daca se poate sa obtin aceste date in format electronic, in conditiile in care firma pentru care lucrez se afla in Portugalia.
In primul rand puteti la OCPI, si in al doilea rand se poate si la primaria de care apartine terenul respectiv (depinde si functionarii de la primarie).
Cred ca la OCPI puteti solicita sa primiti informatiile dorite si pe e-mail, dar cu siguranta va trb sa va deplasati la ei pt a depune cererea pt eliberarea informatiilor.
In cazul in care in zona unde se afla terenul exista Carte funciara, iar terenul este intabulat, de la Oficiul de cadastru şi publicitate imobilara puteti afla cine este proprietar. Aveti insa nevoie de numarul cartii funciare in care este inscris, precum si de nr. cadastral al terenului.
Se poate elibera un extras de carte funciara si prin posta, va trebui insa sa sunati si sa verificati exact.
Multumesc pentru raspunsuri! Imi sunt de mare folos.
Mai am o nelamurire: singura informatie pe care o detin despre acest teren sunt coordonatele geografice (latitudine si longitudine). Cum pot sa aflu numarul cartii funciare pe baza lor? Sau ce ar trebui sa fac in aceste conditii?
Singura problema este ca momentan si eu sunt in Portugalia si vreau sa incep demersurile de aici. Speram ca se pot primi aceste informatii electronic...