avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Intrebare Export - Auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Intrebare Export - Auto

Buna ziua, va rog daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine cu o chestiune.
Varul meu din ucraina doreste sa cumpere un autoturism din romania. Vreau sa stiu daca poate cumpara fara tva de la o firma care vinde acel autoturism cu tva deductibil. Mentionez ca are firma necesara achizitionarii dar nu stim daca se poate asa ceva.Care ar fi documentele necesare si ce ar trebuie facut?
Presupun ca trebuiesc facute demersurile pentru Export ca sa putem beneficia de pretul fara tva.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ILDIKO KALAMAR , Consultant fiscal 15:22, 25 Mai 2012
Daca are firma in Ucraina, atunci poate achizitiona autoturismul din Romania, fara TVA din Romania. Se va considera export. Va plati TVA + alte taxe +taxa vamala in Ucraina. Efectuati formalitatile de vamuire in Romania.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
ILDIKO KALAMAR, Consultant fiscal
Deci se poate cumpara fara tva, am inteles.
Stiti cumva ce documente trebuie sa dau vanzatorului roman ca sa dovedesc si eu si el la randu lui ca masina a fost achiziotionata fara tva? Presupun ca se face contractu de vanzare cumparare si apoi mergem la vama din orasu respectiv si acolo ne da dovada ca autoturismul va pleca din romania spre ucraina?!?!?

Multumesc mult
Va ajuta daca cititi: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva mihaela.aivanese mihaela.aivanese Dragii mei,va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Vreau sa fac din SUA un import de 17000$. Cum e mai bine:pe pf sau pe srl? Vreau sa aduc bunurile importate ... (vezi toată discuția)
Import urmat de o livrare intacomunitata ellutza_me21 ellutza_me21 In conditiile in care S.C. \"X\" din Romania importa marfa din Ucraina pentru a o revinde in Bulgaria, marfa merge direct din Ucraina in Bulgaria, vamuirea are ... (vezi toată discuția)
Tva Deliamustata Deliamustata Am urmatoarea speta: O livrare de bunuri unei firme din Cehia platitoare de TVA dar destinatarul final este o firma din Egipt ( firma din Cehia plateste marfa ... (vezi toată discuția)