avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte rau intentionat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte rau intentionat

Buna ziua!

Sunt administrator cu atestat la o asociatie de proprietari si angajat cu carte de munca, caci asa a vrut presedintele de pe vremea cand am preluat eu actele de la fostul administrator. S-a facut o AG in care s-a stabilit un alt presedinte (deoarece acel presedinte a renuntat si nu a mai vrut sa aiba de a face cu nimeni) si un cenzor. Este vorba despre o curte cu mai multe locuinte. Acum , dupa 4 luni, acel fost presedinte s-a gandit ca nu are de gand sa plateasca restantele pe care le are si a inceput sa umble pe la locatari sa spuna tot felul de minciuni, sa-i sfatuiasca sa nu mai plateasca cheltuielile, ajungandu-se sa ramanem intotdeauna cu 2 facturi de apa restante - aceasta fiind cea mai mare. S-a facut o AG in care "majoritatea" l-a repus in functia de presedinte, si in cea de cenzor si in comitet alti locatari, cei alesi de el , bineinteles. A venit dupa stampila, caci conform legii sta la presedinte. I-am dat-o, iar cand am mers ca sa i-o cer sa incasez cheltuieli sau macar sa-mi puna o stampila pe chitantier nu a vrut. La aceasta AG a zis ca sa-mi dau demisia, si eu am acceptat, doar daca voi strange de la restantieri suma de contributii salariale ale sociatiei pt a plati personal la finante, nu ma incerd in el, minte tot timpul. Am fost la primarie, am facut sesizari si nici un ajutor nu am primit, ci dimpotriva s-au legat de mine.
Va rog sfatuiti-ma cum sa mai procedez ca sa pot recupera banii si sa-mi dau demisia? Tinand cont de faptul ca factura de apa de luna aceasta a luat-o si a strans fara chitantier bani (dupa ureche) de la restantieri si a platit o factura restanta, el nu vrea sa-si plateasca restantele si nici sa faca somatii la locatarii restantieri.
Intr-un final a chemat si politia, spunand ca refuz sa predau actele asociatiei, politia a venit si i-a spus sa vina cu mine sa incasez cand mai trebuie pt a putea plati la finante si pt a-mi da demisia.

Nu mai stiu ce sa ma fac.
Cel mai recent răspuns: veroniquero , utilizator 23:21, 18 Decembrie 2008
De ce m-as mai mira acum cand numai pe acest forum citesc fel de fel de intamplari cu administratori si presedinti.
Adevarul este ca nu trebuie sa generalizam, dar nici cum spuneti ca lucrati, nu as lucra. Efectiv nu se poate lucra in conditiile descrise de dvs. Pe de alta parte, daca ati putea sa va continuati munca, ce v-ar putea face? Ati elibera chitante fara a fi stampilate. Este ok, Codul fiscal permite acest lucru. Daca vre-un proprietar v-a dori sa aiba chitanta stampilata il indrumati la dl presedinte... Nu reusiti sa strangeti bani pentru a plati facturile sau contributiile asociatiei la bugetul de stat - este cumva vina dvs? Nu mai dau exemple. Eu in locul dvs. as continua treba, as respecta cu sfintenie sarcinile de servici prevazute in fisa postului si asteptati sa va desfaca dumnealor (c. executiv) contractul de munca. Desigur, daca nu vor avea motive foarte intemeiate, le va fi foarte greu sa procedeze la desfacerea cim. Daca totusi reusesc sa va desfaca cim-ul si considerati ca au facut un abuz, rezolvati conflictul de munca la tribunalul muncii in regim de urgenta.
De fapt si de drept eu nu am inteles ce s-a discutat in cele 2 AG - problema administratorului sau faptul ca proprietarii nu-si achita facturile? As mai incerca la primarie: sa purtati o discutie in com executiv in prezenta unui reprezentat al serviciului asociatii de proprietari. Nu cred ca toata lumea din asociatia dvs. a "luat-o pe aratura"...
Sa ne tineti la curent cu demersul dvs.
Multumesc pt indrumare. Voi incerca sa va tin la curent. Nu stiam k pot emite chitante fara stampila =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie locatari foloseste stampila de asociatie-fantoma de proprietari ContSters283070 ContSters283070 Buna seara. Am cateva probleme referitoare la asociatia de locatari din blocul in care domiciliez. 1. Cu mai multi ani in urma s-a constituit asociatia de ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata daca am restante de peste 3 luni? florenta_22 florenta_22 La noi s-a schimbat administratia,persoana respectiva nu este calificata,majoritatea locatarilor sunt nemultumiti de dansa. 1. Am platit intretinerea si pe ... (vezi toată discuția)
Furt de proportie autor cunoscut: administrator de bloc cmariusstancu cmariusstancu Sunt membru intr-o Asoc de Propietari, 90 Ap. Introducere: :O am descoperit pornind de la un fluturas RADET primit in cutia de scrisori ca Adiministratorul ... (vezi toată discuția)