avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna ziua, am varsta de 54 de ani si o vechime in munca de 34 de ani (32 cu carte de munca + 2 ani drepturi de autor cu contributie pentru pensie). As dori sa aflu daca ma pot pensiona anticipat si care ar fi calea legala de urmat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gaanst , utilizator 00:20, 1 Iunie 2012
Daca este vorba despre o femeie,precizati luna si anul nasterii.

Raspuns pentru barbat:
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 60 de ani.Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 de ani,fara stagiu asimilat.Pentru pensie anticipata partiala cu penalizare conditia de stagiu este de 35 de ani,fara stagiu asimilat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
Carp Mircea, utilizator
:oops: Am uitat sa precizez ca sunt femeie (15.08.1958). Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Puteti beneficia de:
-pensie anticipata partiala atunci cand veti implini 56 de ani si 2 luni, intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare de 31 de ani si 2 luni. Cuantumul acestei categorii de pensie este diminuat.
-pensie anticipata la aceeasi varsta, de 56 de ani si 2 luni, insa numai daca veti realiza stagiul de 39 de ani si 2 luni cerut de lege;
-pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 61 de ani si 2 luni.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc pentru precizari. Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti cand pot beneficia de pensie anticipata, avand in vedere ca anul acesta implinesc 51 de ani si stagiu de cotizare de ... (vezi toată discuția)
Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata dumitrudiaconescu dumitrudiaconescu Am varsta de 56 ani, stagiul de cotizare de 35 ani si 11 ani grupa a 2 a. La ce data ma pot fi pensiona anticipat? Dar anticipat cu penalizare? Va multumesc. ... (vezi toată discuția)