avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

am o miopie forte la vod -16 la vos -17 si strabism convergent. As pute beneficia de o pensie de handicap?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:23, 26 Mai 2012
1. Nu exista pensie de handicap, ori este pensie de invaliditate ori este indemnizatie de handicap.

2. Indiferent despre care din ele este vorba luati legatura cu medicul de familie care va poate trimite la comisia de expertiza medicala.
va multumesc foarte mult
Viciile de refractie,asa cum este miopia forte de care suferiti intra in lista afectiunilor pt. care se poate acorda incadrare in grad de handicap,dar,doar medicii din comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap vor putea hotari acest fapt,in functie si de alti parametrii functionali in afara de gr.de acuitate vizuala.
Medicul de specialitate oftalmolog va va consulta in primul rand si va emite documentatia medicala necesara cu care va veti prezenta la comisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuitatea vizuala se masoara cu ochelarii pe ochi? miki1 miki1 As dori sa va intreb daca este normal ca un doctor sa-mi masoare acuitatea vizuala cu ochelarii pe ochi.Nici un alt doctor nu mi-a mai luat pana acum acuitatea ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap Elladyyy Elladyyy As dori sa stiu daca se acorda pensie pentru miopie,si daca da,de la ce dioptrie se acorda aceasta.Multumesc. (vezi toată discuția)
Afectiuni oculare compatibile cu criteriile pt obtinerea permisului de conducere CALA CALA Buna ziua, Am 2 afectiuni la ochiul stang - astigmatism si o \"leneveala\" a ochiului in trimiterea informatiei la creier , preluarea si interpretarea ... (vezi toată discuția)