avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Minor iesirea din Tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Minor iesirea din Tara

Sal sunt nou pe forum si scuzatima daca nu am postat unde trebuia... As vreau si eu sa stiu pentru a pleca in germania ca minor cu un prieten sofer pe tir, am auzit ca imi trebuie o procura de la parinti facuta la un notar. Dar nu stiu daca in momentul cand fac procura trebuie sa fie prezent si insotitorul cu care plec sau datele de identitate ale acestuia? multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: Cata1996lin , utilizator 18:30, 31 Mai 2012
[mesaj editat]
Acordul va cuprinde datele dvs, ale insotitorului, destinatia calatoriei , perioada ( stie notarul , ca el il intocmeste). Nu e necesara prezenta insotitorului la notariat, doar a parintilor.
Insotitorul va prezenta la iesirea din tara si cazierul judiciar.




Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Trebuie ca in declaratie sa fie trecute atat datele de identitate ale insotitorului major cat si traseul pe care il veti parcurge. Insotitorul trebuie sa aiba si cazierul la el.
multumesc mult pentru raspuns...
Insotitoru care urmeaza sa plec este sofer pe tir si as vrea sa stiu cum se poate rezolva cu cazierul pentru ca el este stabil in turcia si nu stiu ce trebuie sa fac?
Cum adica este stabil in Turcia?

Daca are domiciliul in Romania poate face o procura cuiva din tara ca sa ii obtina cazierul de la locul de domiciliu sau de la locul nasterii (daca sta in alta localitate decat cea in care s-a nascut); o poate face la un notar de acolo sau la consulat.

Daca o face la un notar, procura trebuie sa aiba apostila de la Haga iar in Romania va trebui tradusa, legalizata si autentificata la un notar roman.
Daca o face la sectia consulara a Romaniei din Ankara, procura va fi in limba romana.

Dvs. nu aveti ce sa faceti pentru ca sunteti minor :)

Completare
Am raspuns fara sa ma gandesc ca soferul va trebui sa vina in tara ca apoi sa plece cu dvs. De ce v-a pus sa va interesati cum ii poate obtine altcineva cazierul judiciar? Procurile sunt scumpe.
Poate depune personal cererea; il obtine pe loc daca o face la locul de nastere si in 2-3 zile daca o depune la locul de domiciliu, in cazul in care nu locuieste unde s-a nascut.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Cu 16 ani (domiciliu spaniol, am nie spaniol si buletin) pot sa ies din romania fără parinti sau fara însotitor cu procura de la parinti? Darius Farkas Darius Farkas Ok, am 16 ani, nascut si cu domiciliu in Spania (Valencia), am venit sa imi fac primul buletin (cam tarziu) cu matusa mea si bunica mea, mama mea nu a putut sa ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un turc pe teritoriul turciei veradarya veradarya sunt romanca si locuiesc in spania.iubitul meu este turc.si am hotarat sa ne casatorim.singura optiune este sa merg in turcia.din motiv ca el nu poate intra in ... (vezi toată discuția)
Procura minor Costa Blanca Costa Blanca Este vorba despre un minor care trebuie sa vina in tara , dar nu poate fi insotit de parinti, deoarece acestia nu pot lua vacanta. Treaba ar fi ... (vezi toată discuția)