avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Atributiile politiei locale in privinta circulatiei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Atributiile politiei locale in privinta circulatiei rutiere

Conform ultimelor modificari legislative, politia locala poate opri autovehicule in trafic si poate dispune sanctiuni privind parcarea neregulamentara precum si accesul interzis.
Intrebarea mea este: care sunt documentele ce trebuiesc prezentare agentului politiei locale?
Trebuie sa-i prezint permisul de conducere?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:48, 27 Mai 2012
Noile atributii din domeniul circulatiei ale Politiei Locale sunt prevazute in Legea nr. 155/2010 – Legea politiei locale, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2011.
In domeniul circulatiei publice, politistii locali au sarcini precise, stabilite prin articolul 7 din legea mentionata, asemanatoare cu cele ale politistilor rutieri.
Politistii locali in temeiul articolului mentionat au dreptul sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis.;au dreptul sa dispuna masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar.
Documentele care trebuiesc prezentate agentilor politiei locale sunt aceleasi documente pe care le prezentati agentilor de circulatie

og 2/2001
Art. 15. − (1) Contravenţia se constată printr-un proces-verbal încheiat de persoanele
anume prevăzute în actul normativ care stabileşte şi sancţionează contravenţia,
denumite în mod generic agenţi constatatori.
(2) Pot fi agenţi constatatori: primarii, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Ministerului de
Interne, special abilitaţi, persoanele împuternicite în acest scop de miniştri şi de alţi
conducători ai autorităţilor administraţiei publice centrale, de prefecţi, preşedinţi ai
consiliilor judeţene, primari, de primarul general al municipiului Bucureşti, precum şi de
alte persoane prevăzute în legi speciale

prin urmare trebuiesc prezentate aceleasi documente pe care le solicita un agent constatator al politiei rutiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competente politie, dispozitie ridicare auto titiC titiC am si eu 2 intrebari: 1] cine are dreptul de a dispune ridicarea autoturismelor de pe carosabil,politia locala,comunitara sau cea rutiera? 2] agentul ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Stationare auto Basarab_ionut Basarab_ionut Cine are dreptul sa ma sanctioneze la stationare pe un drum public cu o latime mai mica de 6m lucru care nu stiam decat daca masor si fara indicator. (vezi toată discuția)