avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport

buna seara..am si eu o intrebare. pasaportul copilulu meu expira pe 21 iulie, dar eu vreau sa plec cu el pe 28 iunie.intrebarea mea este.pot face cerere de eliberarea unui nou pasaport aici in romania, si ei sa il trimita apoi la consulat in italia?si eu sa il iau de la consulat?multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: aureliaoraca , utilizator 18:58, 4 Iulie 2012
Nu se poate, in primul rand pentru ca la depunerea actelor pentru un nou pasaport trebuie sa il predati pe cel vechi - deci nu aveti cum sa plecati.
Undeva pana la mijlocul lunii iunie ar fi bine sa depuneti actele pentru noul pasaport.
eu auzisem la cineva ca a facut asa, si de aceea am intrebat.problema e ca sotul vine la sfarsitul lunii, si plecam in cateva zile, si nu pot astepta, si am vazut ca nu mai e la urgenta decat pasaport temporar valabil pe un an..am crezut ca pot sa il predau pe cel vechi la consulat, cand il ridic pe cel nou..dar cel mai bine este sa sun sa ma interesez sigur.

Doar daca depuneti actele la consulat il puteti ridica tot de acolo.

Sotul va poate face o procura speciala la consulat acum, prin care isi exprima consimtamantul ca dvs. sa depuneti actele pentru pasaport si sa il ridicati pana vine dumnealui in tara.

Nu exista posibilitatea despre care vorbiti, ca de la Serviciul Pasapoarte sa va fie trimis la consulat un pasaport pentru care ati depus actele in tara.

Pentru linistea dvs., sunati.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Ares-3, moderator
multumesc frumos.o sa sun maine!
Eu cred ca se poate, pentru ca HG 219/2011 a adus cateva noutati:
- la depunerea cererii se poate opta pentru ridicarea noului pasaport de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple sau de la orice misiune diplomatica sau oficiu consular romanesc;
- daca pasaportul este inca valabil, printr-o cerere scrisa se poate solicita anularea pasaportului la inmanarea noului pasaport.

Din informatiile publicate pe site-ul Prefecturii Bucuresti:
In cazul cererilor de eliberare a pasapoartelor simple electronice depuse la sediile S.P.C.E.E.P.S. al municipiului Bucuresti, pentru care se solicita ridicarea pasapoartelor de la sediile altor S.P.C.E.E.P.S. teritoriale, termenul de solutionare este de 14 zile calendaristice.

In cazul in care se solicita ridicarea pasapoartelor simple electronice de la misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei din strainatate, termenul de solutionare va fi:
- 30 de zile lucratoare, pentru spatiul Europa;
- 90 de zile lucratoare pentru alte spatii.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Întrebare Butucanu Daniela Butucanu Daniela În cât timp se poate obține un pașaport nou în cazul în care l-ai pierdut pe primul? (vezi toată discuția)
Documente necesare eliberare pasaport simplu electronic alina_25 alina_25 Care sunt documentele necesare pentru elibererea de pasaport simplu electronic? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pasaport in regim de urgenta rosiulia rosiulia Buna as vrea si eu sa stiu daca se poate face eliberarea unui pasaport simplu electronic in regim de urgenta. As vrea sa merg in vacanta cu iubitul in ... (vezi toată discuția)