avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Scadenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Scadenta

Salutare tuturor !
O lamurire, va rog...

Contract semnat intre parti, in contract se prevede scadenta "la 90 de zile de la data emiterii facturii".
Toate facturile au trecuta scadenta pe ele.
Prin nu stiu ce intelegeri neoficiale, unele facturi nu au trecuta scadenta la 90 de zile de la emitere, am cazuri de 45 de zile de la emitere dar si cazuri de 120 zile de la emitere...

Intrebare: Care scadenta se ia in calcul, cea din contract sau cea din factura? Care primeaza?
Daca s-ar putea si argumenta raspunsul, ar fi super ok :)
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: underworld , utilizator 20:31, 28 Mai 2012
In principiu se ia calcul scadenta din contract, deoarece "contractul este legea partilor", iar orice factura emisa in baza unui contract, poate fi "gresit intocmita". Vedeti care varianta va e mai convenabila si gasim si argumentele aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata facturi de gunoi sorin2tudora sorin2tudora Buna ziua, Am o rugaminte: la noi, la asociatie, termenul de plata al facturii de gunoi este de sapte zile. Mentionez ca in acest mod, asociatia noastra, este ... (vezi toată discuția)
Noua lege a asociatiilor de proprietari Dr.Virgil Dan  Amza Dr.Virgil Dan Amza Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor abrogă Legea nr. 230/2007 privind ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere angcris angcris Furnizorul nostru de apa ne calculeaza penalitati de intarziere dupa 15 zile de la emiterea facturii.Exista vreo lege care reglementeaza perioada la care ... (vezi toată discuția)