avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... In ce conditii se pot aduce niste tablouri din Italia ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

In ce conditii se pot aduce niste tablouri din Italia in Romania?

Buna ziua,

Doresc sa imi comunicati daca sunt anumite conditii speciale ce trebuiesc indeplinite pentru aducerea in tara a unor tablouri.
Pentru a-mi putea oferi un raspuns exact, mentionez urmatoarele:
- tablourile sunt aduse de un cetatean Italian si sunt aduse din Italia.
- nu sunt tablouri de patrimoniu, sunt vechi (aprox. 70 ani) si sunt pictate de tatal persoanei care le transporta. Persoana care le-a pictat este decedata.
- persoana care le transporta/detine nu are acte pe acele tablouri. Tablourile dupa cum am precizat au fost pictate de catre tatal persoanei care le transporta, motiv pentru care nu detine acte de provenienta.

Rog sa imi comunicati care sunt conditiile de transport a acelor tablouri din Italia in Romania?
Sau sunt considerate obiecte personale si trebuiesc doar declarate vamal la intrarea in tara, fara alte formalitati.

Eventual, in cazul in care exista, ce taxe vamale se platesc in acest sens?

Multumindu-va pentru timpul acordat, raman in asteptarea raspunsului dumneavoastra.

Cu stima si consideratie,
BALINT STEFAN

Alte discuții în legătură

Pot transporta cu avionul niste bijuterii de familie? BoieRoaika BoieRoaika Voi emigra definitiv in Italia. Sunt unica supravietuitoare a unei vechi familii de boieri romani, si vreau ca la plecarea din tara sa iau cu mine bijuteriile ... (vezi toată discuția)
Inregistrare obligatorie in românia a copilului de cetatenie italiana 1katerine 1katerine Am o fetița de 5 luni născută in Italia si care are cetatenie italiana (tatăl italian). As dori sa merg cu fetița in România, are carte de ... (vezi toată discuția)
Cum deschid o firma de constructii? AdrianAudi AdrianAudi Buna ziua , eu am un subiect la care nu prea gasesc raspuns si din cautarile mele nu am gasit foarte multe raspunsuri. Prima intrebare ar fii ... cum deschid o ... (vezi toată discuția)