avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum Deschid o firma de constructii?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum Deschid o firma de constructii?

Buna ziua , eu am un subiect la care nu prea gasesc raspuns si din cautarile mele nu am gasit foarte multe raspunsuri. Prima intrebare ar fii ... cum deschid o firma de constructii in romania, care sunt pasii si cat dureaza, iar a 2-a problema ar fii ... cum angajez un cetatean italian la firma din romania DAR el are resedinta in italia si va lucra in italia. Ideea e sa ii fac acte in romania si el sa lucreze acolo.Toate taxele vreau sa fie platite in romania. Multumesc !
Infiintati o societate comerciala cu obiect de activitate in domeniul constructiilor - clasa 412 Cod CAEN. Pasii si documentele le gasiti pe site-ul registrului comertului - formalitati - persoaje juridice - pct. 1. Costuri: aproximativ 500 lei.
Puteti angaja orice cetatean european, nu este clar cum ati mentionat: "va lucra in Italia" sau "va lucra din Italia"? Daca doriti sa desfasurati activitate de constructii in Italia va trebui sa deschideti o sucursala acolo.
Ca sa infiintati o firma cu obiect de activitate in constructii este simplu,trebuie sa stii foarte clar ce obiecte de activitate vrei sa autorizezi in constructii, deoarece sunt foarte multe avize si autorizatii de specialitate de luat iar ca sa nu ai probleme in a le lua, ai de indeplinit foarte multe conditii. Asta in conditiile in care pui pe picioare o societate comerciala care sa-ti aduca venituri si nu amenzi si probleme cu fiscul.
A doua teme , cu angajarea unui italian, se poate face, dar in functie de ce anume va face trebuie sa indeplineasca anumite conditii si sa detina anumite atestate iar cat priveste activitatea in sine a sa pe teritoriul italiei , aici trebuie sa indeplineasca legislatia italiei atat el cat si firma noua pe care o infiinteti.
Taxele pentru activitatile desfasurate in italia se impart in doua , unele aferente statului italian se platesc acolo iar cele aferente statului roman se platesc in romania , aici trebuie sa detaliezi ce anume vei face, cum si cat, iar eu cred ca aici in public si incomplet nu vei reusi sa detii toate informatiile necesare formarii unei imagini clare asupra laturii juridice, fiscale sau de orice alta natura, cel mai corect angajeaza un avocat care pe baza contractului de asistenta juridica sa dea un raspuns autorizat si sa raspunda pentru ceea ce consiliaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfi - infiintare cosmin3ely cosmin3ely buna dimineata.eu lucrez in italia ca liber profesionist.daca imi deschid in romania PFI as putea lucra in italia si ce mi-ar trebui sa deschid un PFI.va ... (vezi toată discuția)
Pasi pentru deschiderea unei activitati de import export dan matedan dan matedan va rog sa ma indrumati referitor la pasii ce trebuie sa-i urmez pentru desfasurarea unei activitati comerciale in tara de tip import export.Fiind rezident in ... (vezi toată discuția)
Infiintare s.c. vinzari on-line. deschidere filiala in u.e.. aspecte legale. Feri39 Feri39 Dacà cineva e competent sà-mi explice cum trebuie sa procedez pt. a infiinta o Societate Comercialà cu profilul vinzari de càrti ... (vezi toată discuția)