buna dimineata.eu lucrez in italia ca liber profesionist.daca imi deschid in romania PFI as putea lucra in italia si ce mi-ar trebui sa deschid un PFI.va multumesc
Puteti sa va infiintati ca si PFA, persoana fizica autorizata in Ro, dar se presupune astfel ca desfasurati aceasta activitate pe teritoriul Romaniei si sunteti supus la plata impozitelor aici si nu acolo.PFA-ul nu este persoana juridica.Doar persoanele juridice pot desfasura activitati comerciale pe teritoriul statelor membre UE.
Deci nu puteti sa fiti PFA in Romania si sa desfasurati activitatea profesionala in Italia. Puteti sa va deschideti una italiana daca indepliniti conditiile cerute de legea italiana.
Acte necesare pt.deschidere PFA: carte de indentitate/pasaport, diploma de studii care sa ateste pregatirea profesioanala(bacalaureat, licenta..), documente care sa ateste drepturile de folosinta asupra sediului profesional, precum si contract de inchiriere/comodat, declaratii pe propria raspundere ca indepliniti conditiile prevazute de lege pentru functionare la sediul ales.