avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare Spania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare Spania

Buna ziua,
In luna iulie a anului trecut am fost in concediu in Spania unde am inchiriat o masina, dupa aproximativ trei luni (15.09.2011) am primit o Notificare in Romania, de la o firma [Editat] inregistrata in UK, ca avem da platit o amenda de parcare in Tarifa in suma de 1,066.66 lei!!!. Am cerut lamuriri de la firma sus mentionata, adica: de ce suma este asa de mare in conditiile in care noi nu am fost anuntati in nici-un fel ca am fi comis aceasta contraventie cat am fost in Spania, sa ni se prezinte dovada foto sau video ca am parcat intr-un loc neregulamentar (mentionez ca noi in Tarifa am parcat intr-un singur loc unde dupa noi parcarea era permisa, exista un semn de parcare interzisa ce avea dedesupt o sageata spre dreapta semnului, noi am parcat in stanga unde mai erau parcate alte 3 masini). Raspunsul primit de la firma mentionata a fost ca amenda este asa de mare pentru ca nu am platit-o in timp util!!!! (Care timp? cand noi am primit notificarea dupa 3 luni), nici un raspuns in legatura cu dovada foto sau video a contraventiei. Normal ar fi fost chiar daca am fi comis aceasta contraventie (cea ce nu cred asa cum v-am explicat mai sus) ar fi fost ca la orice amenda sa-mi trimita procesul verbal cu dovada, pe care sa-l poti achita intr-o anumita perioada de timp.
De atunci primesc mereu notificari de la aceasta firma si mai nou in aprilie de la o alta [Editat] tot cu sediul in UK.
Problema ca daca as fi convins ca este corect as plati-o, dar nu sunt si mi se pare o bataie de joc din partea lor.
In speranta ca ma puteti ajuta in legatura cu speta sus mentionata astept raspunsul dumneavoastra.
Iulian
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva dana&16 dana&16 Am parcat mașina în curtea interioara între blocuri unde parchează și locatarii și la plecare am găsit pe parbrizul mașinii înștiințare de amenda ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare neregulamentara, caz neadevarat DMLaura DMLaura Buna ziua, Am urmatoarea problema: am primit in Decembrie proces verbal de constatare a contraventiei pentru parcare neregulamentara in municipiul Cluj ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie viorelv viorelv Masina parcata pe trotuar , care estompeaza vizibilitatea , un prieten iese de pe o stradă secundară cu partea din față a mașinii, dar iese cu o jumatate ... (vezi toată discuția)