avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ti se poate perchezitiona masina(fara mandat) , daca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ti se poate perchezitiona masina(fara mandat) , daca este facuta o sesizare impotriva ta!!!

Unui prieten i s-a "scotocit" prin masina, atat in portbagaj, cat si in restul masini de catre politie fara, mandat de perchezitie, doar in baza unei sesizari telefonice. Bineinteles i s-a facut si perchezitie corporala, dar, mai mult decat atat i-au luat si telefonul, bietul om neputand sa-si anunte macar familia.V-as ruga frumos sa-mi spuneti si mie daca acei politisti (3 la numar) au procedat legal?

Cel mai recent răspuns: neacsu_laura , utilizator 23:04, 28 Mai 2012
Nu ati precizat concret daca politistii anterior verificarilor ,au motivat cererea si daca prietenul dvs a ridicat exceptia lipsei mandatului
Daca prietenul dvs a dat curs pretentiilor politistilor si a incuviintat verificarea ,pe cale de consecinta se prezuma ca a dat acordul .
Politisti si-au motivat cererea prin faptul ca li se facuse o sesizare direct catre ei, cum ca ar transporta nu stiu ce.Iar in ceea ce priveste incuvintarea lui, nu stiu ce sa zic, dar cu siguranta nu putea sa se opuna dat find faptul k e mai timid din fire si in plus nu are cunostinte avansate de drept
nu ii trebuiesc multe cunostinte de drept.
daca si-a dat acordul sa-i fie prechezitionata masina , nu mai are ce face insa nu inteleg de ce i-au luat telefonul.
nu cred ca i-au retinut telefonul asa pur si simplu.
Cred ca in situatia dvs. nu este vorba depre o perchezitie. Aceasta masura este dispusa ca urmare a comiterii unor fapte penale. A fost un control al persoanei, control al bunurilor (autoturismul), al bagajelor, masuri ce sunt legale, atata timp cat exista suspiciuni cu privire la comiterea unir fapte ilicite sau ca transporta bunuri ce provin din infractiuni. Cititi Legea 218/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul politiei? FilipAlin FilipAlin Buna ziua,am si eu o intrebare,sunt oprit de politie,ii prezint actele cerute,iar el spune sa i deschid portbagajul sa vada ce am in masina,daca eu nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Controlul in masina de catre politie este legal? alexlex alexlex Buna ziua,este legal ca politia rutiera sau rurala sa te opreasca in trafic si sa iti ceara sa le areti ce ai in portbagaj sau in restul masinii?adesea sunt ... (vezi toată discuția)
Controlarea masinii de catre politie CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, as avea si eu urmatoarea intrebare: Politia romana are sau nu dreptul sa iti controleze portbagajul fara mandat? Daca de ex. te trage pe dreapta pt ... (vezi toată discuția)