am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns referitor la incheierea contractului individual de munca a consilierului primarului ,mai precis procedura de incheiere si daca se poate face un act aditional la vechiul contract de munca deoarece in acest an nu se fac angajari in administratie .
va multumesc
Art. 66 din Legea nr.215/2001:
(1) Primarii comunelor pot angaja, in limita numarului maxim de posturi aprobate, un consilier personal. Primarii oraselor, municipiilor si ai municipiilor resedinta de judet pot infiinta, in limita numarului maxim de posturi aprobate, cabinetul primarului, compartiment distinct format din:
a) maximum doua persoane, la orase si municipii;
b) maximum 4 persoane, la municipii resedinta de judet.
(2) Personalul prevazut la alin. (1) este numit si eliberat din functie de catre primar.
(3) Personalul prevazut la alin. (1) isi desfasoara activitatea in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat in conditiile legii, pe durata mandatului primarului.
Asadar, c.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei mandatului primarului.
multumesc pentru explicatie asta am regasito si eu in lege insa cred ca nu m-am facut eu inteles ,avem un angajat pe postul acesta si nu stiu daca mai exista posibilitatea de a-l reangaja pe acest post tinand cont de faptul ca nu se mai fac angajari in administartie in acest an ,iar primarul va fi tot acesta si ar vrea sa l reangajeze tot pe acesta
Am si eu o întrebare referitor la teremenul pentru care se incheie C.I.M. Conform Legii 215, consilierul primarului are contract pe peroiada determinată pe durata mandatului primarului, ceea ce însemnă patru ani. Conform Codului Muncii ai dreptul la doar 36 de luni maxim pentru CIM cu durata determinată. Vă rog să mă lămuriţi cum să procedez? Dacă trec la perioada ,, pe durata mandatului,, mă ia ITM ul că nu e legal, dacă trec 36 de luni înseamnă că un an stă primarul fără consilier.