Buna ziua,
Doresc sa recuperez taxa auto pentru un autoturism inmatriculat in luna august 2007.
De asemenea doresc sa vand acest autoturism peste cateva luni.
intrebarea este daca viitorul cumparator va fi obligat la inmatricularea masinii pe numele sau sa plateasca din nou taxa auto?
Multumesc anticipat.
Salutari tuturor.
Ca adaugare la ce a spus Laura in textul legii in vigoare nu se specifica decat ca taxa trebuia platita initial de proprietar, indiferent daca aceasta a fost recuperata sau nu in instanta
ART. 4
(1) Obligaţia de plată a taxei intervine:
a) cu ocazia înmatriculării unui autovehicul în România;
b) la repunerea în circulaţie a unui autovehicul după încetarea unei exceptări sau scutiri dintre cele la care se
face referire la art. 3 şi 8;
c) la reintroducerea în parcul auto naţional a unui autovehicul, în cazul în care, la momentul scoaterii sale din
parcul naţional, i s-a restituit proprietarului plătitor valoarea reziduală a taxei, în conformitate cu prevederile
art. 7.
(2) Obligaţia de plată a taxei intervine şi cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, în
România, asupra unui autovehicul înmatriculat pe teritoriul Statului Român anterior datei de 1 ianuarie 2007.
(3) Obligaţia de plată a taxei intervine şi în cazul autovehiculului înmatriculat pentru prima dată, în
România, după 1 ianuarie 2007 care întruneşte cumulativ următoarelor condiţii: a) pentru el nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule sau taxa pe poluare pentru autovehicule;
b) face obiectul primei transcrieri a dreptului de proprietate, în România, după intrarea în vigoare a prezentei legi.
Taxa auto 2012
sorin123456
buna seara. am si eu o intrebare legata de taxa auto 2012. am cumparat o masina cu cateva zile in urma. masina este fabricata in 2005 si tot atunci ... (vezi toată discuția)