avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot obtine o copie de pe o plangere formulata la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot obtine o copie de pe o plangere formulata la politie impotriva mea ?

ma intereseaza si pe mine daca in baza unei cereri adresate sectiei de politie, pot obtine o copie a unei plangeri depuse impotriva mea, plangere depusa acum 3 luni si nesolutionata oficial, decat verbal, totul fiind in favoarea mea.
mentionez faptul ca vreau sa actionez in instanta respectiva persoana.
Cel mai recent răspuns: zbye , utilizator 10:19, 1 Iunie 2012
incercati sa solicitati aceasta, politistului care se ocupa de caz. de multe ori politistul se vor consulta cu procurorul daca sa va lase sau nu, sa faceti copia.
astazi am vorbit cu politistul si a spus ca NU se poate si dupa am trecut la seful politiei iar raspunsul a fost unul pozitiv... se poate da un raspuns, nu o copie a documentatie, un fel de adresa.
Copie de pe plangerea penala se poate solicita numai de catre un alt organ de urmarire penala , nu de catre o persoana fizica , mai ales de persoana care face obiectul plangerii penale.
In aceasta faza urmarirea penala are caracter secret.
Puteti sa solicitati procurorului care supravegheaza urmarirea penala sa vi se comunice in scris stadiul cercetarilor care se intreprind.
Plangerile nu se solutioneaza verbal , ci in scris , politistul anchetator propune solutia procurorului , iar acesta se pronunta prin rezolutie sau prin rechizitoriu , dupa caz .
Masurile luate de procuror se comunica partilor implicate.
mie nu mi s-a adus la cunostiinta decat verbal ca as avea o plangere depusa, nimic palpabil si cand am cerut sa mi se dea un raspuns la acea "plangere", mi s-a spus ca nici macar celui care a depus-o nu i-a fost comunicat nimic, desi plangerea ar fi depusa de mai bine de 45 de zile...
sper sa nu fie vreo cacealma :)
Daca este formulata o plangere penala impotriva dvs , veti fi citat pentru a fi audiat , fie telefonic , fie cu citatie de catre organul care o are spre solutionare.
Pana nu veti cunoaste sigur situatia , nu prea aveti ce intreprinde .

Alte discuții în legătură

Reclamatie politist qeruta qeruta Buna ziua As dori sa stiu si eu unde pot depune o reclamatie unui politist care refuza sa imi dea detalii despre doua dosare.Am depus la politie o ... (vezi toată discuția)
Indatoririle unui procuror romeotgv romeotgv Este obligat ca un procuror care instrumenteaza un dosar de furt calificat sa audieze partile implicate in dosar sau doar sa ia act de propunerea organului de ... (vezi toată discuția)
Procurorul trateaza cazul cu usurinta. plangere penala facuta de pomana claudiu38 claudiu38 Un dosar a stat la politie un an si jumatate, dupa atat timp de cercetare,primesc raspuns, citesc pe acolo politistul a luat declaratie la capra in loc sa ... (vezi toată discuția)