avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am dreptul la o alta dovada?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am dreptul la o alta dovada?

Buna ziua,
In data de 17.05.2012 mi s.a retinut permisul de conducere pt neacordare de prioritate la pietoni si am primit dovada de circulatie timp de 15 zile, pana in data de 02.06.2012. Nu am semnat procesul verbal si pana azi nu l-am primit acasa. Azi, 29.05.2012 am primit o hartie de la Politie ca mi se suspenda dreptul de a conduce din data de 02.06.2012 dar procesul nu a sosit inca. Daca nu il primesc pana in data de 02.06.2012 am dreptul la o noua dovada de circulatie? Daca nu ce trebuie sa fac, deoarece doresc sa il contest pt a putea conduce pana la solutionarea cazului macar, dar nu am ce. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dariusnego , utilizator 22:53, 6 Iunie 2012
Art. 26. − og 2/2001
(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult o lună de la data încheierii.

oug 195 -Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

nu vei putea face contestatia decat in 15 zile de la primirea pv. nu vei mai primi alta dovada inlocuitoare deoarece ai refuzat sa semnezi pv.
daca nu primesti pv in termen de 30 de zile acesta este declarat nul.


oug 195 -Art.100.(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;

daca nu ai avut un martor cu tine nu ai nicio sansa sa castigi.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
cyan, moderator
Multumesc mult pentru raspuns. Norocul meu este ca am avut un martor in masina cu mine si o sa incerc sa contesc macar pentru a-mi prelungi dreptul de conducere pana la solutionarea cazului asta in caz ca nu voi castiga in instanta plus ca bazez pe faptul ca s-ar putea sa nu primesc procesul verbal in termen de 30 de zile si atunci am scapat fara contestatie
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
dariusnego, utilizator
daca nu ai facut obiectiuni la rubrica mentiuni din pv precum ca nu esti de acord cu constatarea agentului de politie trebuie sa precizezi in plangerea impotriva pv ca ai un martor care iti sustine motivele plangerii, ptr a putea fi citat.
daca ai refuzat sa semnezi pv-ul atunci acesta trebuie sa contina la rubrica mentiuni constatarea agentului de politie despre acest refuz, numele unui martor asistent care sa confirme refuzul semnarii pv, (atentie martorul nu confirma incalcarea regulii de circulatie), seria si nr Ci al martorului care nu trebuie sa fie vreun coleg politist al agentului constatator.
dupa ce am refuzat sa semnez procesul verbal el s-a suit in masina si a plecat deci nu a luat datele de la nici-un martor care sa confirme ca eu am refuzat si am martor care poate sa afirme asta ca el dupa ce eu am refuzat sa semnez s-a suit in masina si a plecat impreuna cu colegul sau
atunci astepta linistit venirea pv si in functie de ce scrie in el poti face contestatie in termen de 15 zile de la comunicare. s-ar putea sa ai vreo surpriza ca a fost un martor care a semnat pv. bineinteles ceva neinteligibil.

Alte discuții în legătură

Retinere permis necordare prioritate niculaucarmen niculaucarmen a fost incheiat un proces verbal pentru neacordare de prioritate, si s-a retinut permisul de conducere, insa speta este urmatoarea: soferul se afla pe banda 2 ... (vezi toată discuția)
Amendat de 2 ori gl77tom gl77tom Buna ziua in data de 22-03-2013 am fost oprit depol galati pentru neacordarea prioritati pietonilor pe trecerea de pietonii si am fost amendat cu suma de ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru neacordare de prioritate-doresc contestatie danmatyas danmatyas buna ziua. Vreau sa va cer parerea. Astazi 19 august mi-a fost retinut permisul pt 30 de zile pentru neacordare de prioritate. Eu consider ca masina la care nu ... (vezi toată discuția)