avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rog cine ma poate ajuta cu un sfat ceva mai bun?????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rog cine ma poate ajuta cu un sfat ceva mai bun?????

Inainte de toate buna seara va doresc tuturor.....:)

..............2 persoane au trait in concubinaj timp de 15 ani, pe parcurs au achizitionat 3 imobile si 3 autoturisme sunt pe numele pers. de sex feminin. Pana aici totul ok., dar s-au despartit persoana in cauza doreste a restitui 2 imobile dar taxele notariale costa foarte mult. Doresc sa se inteleaga ca si ipoteca este mare si aceasta varianta a cazut. Dar s-a emis o imputernicire speciala celei de a 2 persoana in cauza in care se arata ca are dreptulde a vinde, administra, folosi acele bunuri fara nici o obligatie exact cum ar fii pe numele acestuia. In momentul de fata nu exista fonduri necesare transcrierii acelor doua imobile, sanse prea putin sa fie. Persoana imputernicita cum poate intra in posesie a acelor bunuri luand in considerare ca persoana nu are venit.

Cu ce sfaturi ma puteti ajuta??? Vamultumesc:(

:((
Eu va dau urmatoarele sfaturi :
1. Sa inchirieze cele doua imobile sau macar unul dintre ele si sa stranga din banii de chirie bani pentru taxele notariale.
Sau
2. Sa se vanda unul dintre imobile unei terte persoane (care va suporta costurile notariale ale cumpararii), iar din o parte din banii obtinuti in urma vanzarii sa achite taxele notariale pentru trecerea celui de-al doilea imobil pe numele sau.
Buna, pentru dvs., ar fi corect sa platiti de 6 ori taxele notariale pentru respectivele imobile?#-o:#-o Ca de exemplu: Odata a fost platite taxele de el. Sa intre in posesie trebuie sa suporte ambele taxe, mai precis si ale respectivei, ca ea este de buna intentie, dar nu doreste sa mai si plateasca petru transcriere. Sper ca s-a inteles contextul.:">:sorry:#-o
N-o fi corect, dar cine e de vina ca ati cumparat doar pe numele unuia din concubini ?.
Priviti si partea buna, e bine ca e numai atat , ca numai asta e paguba. Concubina putea sa nu recunoasca nimic, sa nu dea nimic si sa ajungeti la judecata, ceea ce implica costuri si riscul ca partea interesata sa nu castige procesul.
Oricum, nu ar trebui sa amanati sa treceti in proprietate imobilele pe care le doriti..
Aveti dreptate, dar in fapt stau altfel lucrurile: S-a vandut un imobil din care a rezultat niste bani dupa care s-a cuparat alte doua imobile mai mici, unul sta parintii respectivului in al doilea el, persoana nu are venituri sa faca aceasta tranzactie ca el doreste sa o faca, daca doreste a intra in posesie ar trebui sa recurga la..........????????? Parintele este pensionar cu o pensie sub minimul pe economie, doresc sa aveti in vedere si acest aspect. Oare donatia nu ar fii mai potrivnica? Va multumesc:-/
Imobilul vandut a fost al lui probabil daca respectiva ii recunoaste dreptul de proprietate asupra celor doua imobile.. mda, pacat ca nu au trecut din start in acte pe cine trebuia.
Pt orice varianta ar opta, costa. Costa vanzarea, costa si donatia la fel, insa e si riscant s-o atace cu sanse mostenitori sau creditori ai doamnei, costa o eventual actiune in instanta

Daca tot aveti procura, poate e bine sa va ganditi sa vindeti un imobil, cum v-a sfatuit si d-l Alimanescu mai sus, sa luati ceva mai mic, iar cu banii ramasi sa va vanda celalalt imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret acte notar ! Adriana68 Adriana68 Pentru o casa la tara, in valoare de 5000 euro, verisorul meu doreste sa-mi doneze partea lui. Exista cadastru pe proprietate, insa, procura notariala ... (vezi toată discuția)
Donatie zsuzsa78 zsuzsa78 Buna, daca poate sa-mi spuna cineva cca cat ma costa la notar transcrierea unui teren intravilan, de 0.100 HA, dat in donatie de catre bunica. Multumesc, ... (vezi toată discuția)
Donatie in loc de vanzare? emil51 emil51 Bunicul meu acum 20 de ani a vandut niste pamant unor persoane fara sa faca acte.Intre timp au decedat si el si o parte din persoane,iar mama mea plateste ... (vezi toată discuția)