avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plafonarea contributiei individuale de asigurari ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plafonarea contributiei individuale de asigurari sociale

In OUG 125/27 decembrie 2011 la art 91 punctul 2 este plafonat venitul la care se aplica contributia individuala de asigurari sociale. Va rog sa ma luminez daca aici se refera si la plafonarea contributiei individuale pentru somaj.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:32, 30 Mai 2012
Raportandu-ne la art.2 alin.2 C.fisc. rezulta ca plafonarea se aplica si in cazul contributiei individuale pentru somaj.

art.2 (2) C.fisc : Contribuțiile sociale reglementate prin prezentul cod sunt următoarele:
......
d) contribuțiile asigurărilor pentru șomaj datorate bugetului asigurărilor pentru șomaj;
.....

Art. 296^2 Sfera contribuţiilor sociale
În sensul prezentului titlu, contribuţiile sociale definite la art. 2 alin. (2) sunt contribuţii sociale obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie somaj roxanas roxanas Intrebare: Un pensionar(salariat pana la 31.12.2010), castiga in instanta drepturi salariale (supliment post) aferente perioadei lucrate in 2005-2008 Decizia ... (vezi toată discuția)
Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)
Contributii calculate la un concediu medical anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati la urmatoarea situatie : o salariata are CM initial cod indemnizatie 05, de pe 03.01.13 -31.01.2013, 3 zile suportate de ... (vezi toată discuția)