avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Utilizarea sprayului paralizant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Utilizarea sprayului paralizant

Bună ziua,

Sunt o biciclistă care s-a săturat să fie agresată verbal pe stradă, zi de zi. În aceeaşi situaţie sunt sute de alte bicicliste, doar pentru că sunt femei. Am fost sfătuită să cumpăr un spray paralizant şi, atunci când agresiunea se manifestă prin înjurături sau mai rău, să îl folosesc. ªtiu că sprayul acesta poate fi folosit doar pentru autoapărare. Nu ştiu, însă, dacă agresiunea verbală poate fi considerată motiv pentru a apela la instrumente de autoapărare. Am citit răspunsurile date pe forum unor întrebări despre agresiune verbală şi calomnie şi am aflat că dosarele nu au greutate în instanţă, dar cu siguranţă răspunsul meu ar avea. Nu aş vrea să-mi fac nici un fel de dreptate şi, astfel, să ajung să am eu probleme cu legea. Pot folosi un spray paralizant în aceste situaţii?

Mulţumesc,
Raluca D.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:28, 2 Iunie 2012
Magaria si marlania , nu au limite , treceti mai departe fluierand si gandindu-va ca viata nu se poate impiedica de asemenea mizerii , chiar daca ele sunt sau pot fi umane.

Folosirea spray-ului lacrimogen e contraventie cata vreme nu se produc leziuni ( atestate de IML sub forma de zile de ingrijiri medicale ) , cu alte cuvinte primiti o amenda de cateva milioane pentru acest ,,capriciu feminist'' . Problema este alta: riscati sa fiti batuta bine de catre admiratorii pe care ii improscati. Multe persoane au impresia ca un astfel de spray are un efect devastator asupra agresorilor dar realitatea este alta. Recomand sa va cumparati un spray si sa-l testati pe dvs. pt inceput ( nu e o ironie, si eu am procedat astfel pentru a vedea efectele ).
@"mielul_bland"
Nu se pune nici problema folosirii si cu atat mai putin , cea a testarii pe "propria piele"
Prevederile legale sunt cele pe care le-ati aratat mai sus si nu are rost sa fie folosit spray-ul
astfel cum aratam , este vorba despreo reactie de raspuns disproportionata si cu urmari care pot fi , civile , contraventionale sau chiar penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sprayul paralizant sau cu piper. Sonji Sonji Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii?? Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi ... (vezi toată discuția)
Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)
Va salut , am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra in caz de ... user_99 user_99 va salut , am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra in caz de autoaparare cu spray lacrimogen intr o sala de asteptare sa presupun ca la o spalatorie si a ... (vezi toată discuția)