avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren proprietate-pagube produse de vecini.Ce pot face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren proprietate-pagube produse de vecini.Ce pot face?

Va rog sa imi spuna si mie cineva cui si unde trebuie sa ma adresez?

Mi-am cumparat acum 2 ani un teren in jud Arges, comuna Teiu si de atunci am numai probleme cu vecinii. Nu sunt din zona si nu cunosc pe nimeni care sa ma indrume. Am sesizat Primaria, am facut apel la Instanta. Daca nu e un vecin este celalalt.
De 2 ani de zile investesc intr-un teren de 5000mp in comuna mai sus mentionata dar se pare ca fara nici un folos.
Acum 3 zile am facut o inspectie pe marginea terenului sa constat pagubele aduse de ploi. Initial nu erau asa mari dar am constatat ca unul din vecini a facut loc apei pluviale trasand un santulet de-a latul ulitei ajutand apa acumulata in gradinile de peste ulita si din sant sa traverseze ulita. Asta nu ar fi toata paguba daca nu sapa un sant care sa ghideze apa pluviala prin gardul care imi delimita terenul proprietate personala de ulita. Pagubele aduse de crearea acestui sant sunt destul de mari, apa de la vecini s-a scurs pe tot terenul pe care am cultivat mazare, porumb, rosii, ceapa. Adica toata munca mea de 2 luni de zile se afla sub apa adusa din celelalte curti. Am facut sesuzare la primarie dar nu au luat nici o masura avand in vedere ca sunt in prag de alegeri iar eu nu am "buletin de Teiu".
Primarul a promis ca vine sa constate pagubele si daca intradevar santul a fost creat de om sau din cauze naturale. Dar NU a venit.
Va rog sa-mi spuneti si mie cui trebuie sa ma adresez pentru a mi se face dreptate.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Scurgere apa pluviala sz_ada sz_ada detin un teren intravilan, pe acest teren primaria a sapat un sant de scurgere a apei pluviale de pe strada...aceasta a fost initial o conventie verbala facuta ... (vezi toată discuția)
Strada- spatiu public georgenecula76 georgenecula76 buna ziua, locuiesc undeva la tara ,pe o fundatura; pe aceasta ulita sunt 3 case una in capatul ulitei (care si inchide ulita) , una pe stanga (eu) cealalta pe ... (vezi toată discuția)
Problema mea - apa de ploaie :) cinevadeundeva cinevadeundeva Buna ziua, supun atentiei dvs urmatoarele vecinul si-a inaltat terenul, ca si altii. eu nu mai pot inalta mai mult. tehnic vorbind.asa ca am ajuns sa ... (vezi toată discuția)