avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scurgere apa pluviala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scurgere apa pluviala

detin un teren intravilan, pe acest teren primaria a sapat un sant de scurgere a apei pluviale de pe strada...aceasta a fost initial o conventie verbala facuta intre bunicul meu si primaria in urma cu mai multi ani.bunicul a decedat...dar santul tot mai trece prin terenul meu.recent primaria a venit sa ma instiinteze ca urmeaza sa curete respectivul sant...problema e ca eu nu mai sunt de acord ca santul acela sa se mai afle pe terenul meu.in hartile de la primarie nu exista nici o prevedere cum ca acolo ar exita un sant. in plus nu e doar un santulet, respectivul sant are alocuri si mai bine de 2 m liniari latime si apa nu se scurge mai departe ci balteste undeva in fundul terenului.ce as putea sa fac ca primaria sa nu mai foloseaca santul acela de pe proprietatea mea?
Cel mai recent răspuns: sz_ada , utilizator 00:16, 21 Mai 2010
Este vorba despre un drept de servitute constituit in favoarea primarei..si care ar putea fi dobandit prin uzucapine. Caz in care nu stiu daca puteti face ceva. In plus, conform Art. 578 di n codul civil, locurile inferioare sunt supuse a primi apele ce curg fireste din locurile superioare, fãrã ca mâna omului sã fi contribuit la aceast Proprietarul inferior nu poate ridica stavili ca sã opreascã aceastã scurgere.
Proprietarul superior nu poate face nici o lucrare spre agravarea servitutii fondului inferior.
chiar si daca a fost facuta verbal, nu exista nciun inscris care sa dovedeasca faptul ca bunicul a fost de acord cu acel sant. pentru uzucapiune cat timp trebuie ca primaria sa se fi folosit de acel sant, parca era 30 de ani? ma deranjeaza respectivul sant deoarece e exagerat de lat.
daca exista posibilitatea ca apa pluviaala sa fie drenata in prezent prin alta parte astupati dvs santul repspectiv si primaria sa se descurce.. daca nu sa il amenajeze si sa va despagubeasca cumva ptr servitutea de trecere si inultilzarea respectivului teren sau bucata de teren
nu este un sant care trece prin fata terenului (frontul stradal)...cum am si eu la casa de altfel...este un sant care trege pe intreaga lungime a terenului si care undeva in spatele terenului balteste si nu se scurge mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canal ape pluviale sermit sermit Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care caut rezolvare: Sunt proprietarul unui teren parcurs de un canal de colectare a apelor pluviale si al ... (vezi toată discuția)
Îngrădire teren extravilan viorelvancea viorelvancea Bună ziua. Am un teren situat în extravilan. Unul dintre vecini vrea să-şi îngrădească terenul aflat lângă al meu. Din discuţiile avute cu el, am ... (vezi toată discuția)
Vecini care schimba cursul apei anna34 anna34 Buna ziua. Am o casa la tara si prin spatele acestei case este un foarte mic parau, care seaca total cand e cald iar cand ploua apa se scurge prin 2 gradini ... (vezi toată discuția)