avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Îngrădire teren extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Îngrădire teren extravilan

Bună ziua. Am un teren situat în extravilan. Unul dintre vecini vrea să-şi îngrădească terenul aflat lângă al meu. Din discuţiile avute cu el, am înţeles că şi-a măsutat proprietatea şi va pune stâlpii pentru gard, deoarece vrea să crească găini şi capre. Şi-a delimitat zona prin ţăruşi. Problema este că tăruşii i-a pus chiar în şanţul (mai mic) care desparte terenurile. Poate să facă acest lucru? Prin lucrările ce le va executa va împiedica apa să se scurgă de pe cele două terenuri, într-un şanţ mai mare. Ce pot să fac?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 12:52, 15 Octombrie 2014
delimitarea proprietatii se face pe linia de granita. Dca linia de granita este pe ijlocul santului mic, atunci pe cale amiabila stabiliti cum faceti un alt sant in asa fel incat apa de plaie sa nu va afecteze culturile.
Potrivit art. 578 aliniat 1 Cod civil ”locurile inferioare sunt supuse a primi apele ce curg fireste din locurile superioare, fara ca mâna omului sa fi contribuit la aceasta”, iar în conformitate cu dispozitiile art. 578 aliniat 2 Cod civil ”proprietarul inferior nu poate ridica stavili ca sa opreasca aceasta scurgere”.

Rezolvarea este pe cale amiabila, asa cum v-a sfatuit si @APET_R

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere apa pluviala sz_ada sz_ada detin un teren intravilan, pe acest teren primaria a sapat un sant de scurgere a apei pluviale de pe strada...aceasta a fost initial o conventie verbala facuta ... (vezi toată discuția)
Vecini care schimba cursul apei anna34 anna34 Buna ziua. Am o casa la tara si prin spatele acestei case este un foarte mic parau, care seaca total cand e cald iar cand ploua apa se scurge prin 2 gradini ... (vezi toată discuția)
Canal ape pluviale sermit sermit Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care caut rezolvare: Sunt proprietarul unui teren parcurs de un canal de colectare a apelor pluviale si al ... (vezi toată discuția)