avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecini care schimba cursul apei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecini care schimba cursul apei

Buna ziua.
Am o casa la tara si prin spatele acestei case este un foarte mic parau, care seaca total cand e cald iar cand ploua apa se scurge prin 2 gradini ale unor vecini, si isi urmeaza cursul pana se varsa in raul care trece prin localitate. Aceasta situatie este de foarte multi ani. De curand niste persoane au cumparat terenul pe care se scurgea acel parau pana la rau si pur si simplu l-au umplut cu pamant pentru ca sa-i ridice nivelul, asa a inceput si celalalt vecin din josul casei mele sa faca acelasi lucru iar acum toata apa imi inunda mie beciul iar in fata portii mele se formeaza o mare balta. Vecinul din dreapta mea are casa inundata. Practic datorita celor doi vecini care nu lasa apa sa-si urmeze vechiul curs prin gradinile lor, alti trei familii si casele lor au de suferit. Ce putem face in acest caz, si care ar fi temeiul legal, pe care sa-l invocam intr-o eventuala plangere. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:54, 12 Iunie 2011
Faceti plangere la primarie si la ministerul mediului .
Codul civil art.578-582.
art.578-Locurile inferioare sunt supuse a primi apele ce curg fireste din locurile superioare, fara ca mana omului sa fi contribuit la aceasta
Proprietarul inferior nu poate ridica stavili ca sa opreasca acesta scurgere.
art.582-....indatorire de a lasa cursul firesc la iesirea din proprietatea sa.
O sesizare la primarie in conditiile in care acest parau e f.mic si deci nu depinde de Regia apelor romane, dar primaria are obligatia sa ia masuri impotriva lucrarilor abuzive de acest gen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canal ape pluviale sermit sermit Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care caut rezolvare: Sunt proprietarul unui teren parcurs de un canal de colectare a apelor pluviale si al ... (vezi toată discuția)
Un parau prin curte... Andra19 Andra19 Buna ziua! As avea o intrebare. Prin curtea unui prieten trece un parau. Din cate am inteles, ar putea cere anumite despagubiri primariei, nu stiu daca il ... (vezi toată discuția)
Functionarul ameninta-santuri KINGA123 KINGA123 Buna Ziua!Am o mare problema. Locuiesc la casa particulara, si din pacate relatia intre familia mea si a unor vecini nu este tocmai buna, problema principala ... (vezi toată discuția)