avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... FUNCTIONARUL AMENINTA-SANTURI
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

FUNCTIONARUL AMENINTA-SANTURI

Buna Ziua!Am o mare problema. Locuiesc la casa particulara, si din pacate relatia intre familia mea si a unor vecini nu este tocmai buna, problema principala fiind scurgerea apei menajere in santurile aflate in fata locuintelor.Mentionez ca anumite familii nu au fose septice si toata apa menajere este indreptata in santurile din fata casei noastre..Va puteti inchipui in ce hal miroase vara pe strada noastra! Ca sa stopez acesta situatie am hotarat sa mut mai sus teava din fata portii mele, ca aceasta apa de la vecini sa nu mai curga in fata proprietatii mele. Se intampla ca vecinul in cauza lucreaza in cadrul Primariei si m-am trezit amentata din partea unui angajat de la Primarie ca daca nu voi proceda la mutarea tevii si nu voi permite scurgerea apei in cauza voi primi sanctiuni, respectiv manevra respectiva va fi facuta de angajatii primariei.Nu pot sa nu ma intreb, acest domn functionar public de ce nu observa ca este vorba de apa menajera, care la un moment dat ar putea dauna sanatatii noastre?! Va rog ajutati-ma, ce temei legal exista in acest sens si ce as putea face sa se termine cearta.
Cel mai recent răspuns: KINGA123 , utilizator 18:38, 1 Octombrie 2009
Aveti si dvs. dreptate, insa si functionarul primariei are dreptate, intrucat avem prevazut in legea civila urmatorul aspect: Servitutea de scurgerea apelor naturale, care este reglementata de art. 578 Cod Civil, si care prevede ca: „locurile inferioare sunt supuse a primi apele ce curg, fireste, din locurile superioare fara ca mâna omului sa fi contribuit la aceasta”. Se are în vedere curgerea fireasca a apelor în cazul imobilelor situate în pante. Proprietarul locului inferior este obligat sa nu faca nimic de natura a stavili apele, iar cel al fondului superior sa nu faca nimic pentru a dirija apele catre locul inferior1. Daca proprietarul fondului inferior efectueaza lucrari ce obstaculeaza scurgea apelor, el poate fi obligat sa respecte servitutea nascuta din situatia locurilor desfiintând lucrarile efectuate.Asa ca aveti grija, incercati sa ajungeti la un acord in ceea ce priveste apa ce se scurge din gospodariile vecinilor , eventual amenintati-i ca veti anunata garda de mediu . Din cate se preconizeaza, in viitor , in majoritatea zonelor rurale se vor efectua lucrari de canalizare si si se va introduce apa potabila.
Multumesc pentru amabilitatea dvs. de-a ma lamuri in aceasta problema.
Nu vreau sa amenint pe nimeni cu Garda de Mediu, ci sunt hotarata sa depun o petitie in acest sens.
Ma puteti ajuta, cu un temei legal ce as putea invoca in petita mea adresata Garzii de Mediu?
cu stima, K.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canal ape pluviale sermit sermit Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care caut rezolvare: Sunt proprietarul unui teren parcurs de un canal de colectare a apelor pluviale si al ... (vezi toată discuția)
Vecini care schimba cursul apei anna34 anna34 Buna ziua. Am o casa la tara si prin spatele acestei case este un foarte mic parau, care seaca total cand e cald iar cand ploua apa se scurge prin 2 gradini ... (vezi toată discuția)
Îngrădire teren extravilan viorelvancea viorelvancea Bună ziua. Am un teren situat în extravilan. Unul dintre vecini vrea să-şi îngrădească terenul aflat lângă al meu. Din discuţiile avute cu el, am ... (vezi toată discuția)