[ link extern ]
Sincer, la fel ma intreb si eu insa dosarul e destul de stufos.
Dar oare nu tot mita e atunci cand intentia celui care o da e ca "functionarul" sa isi exercite datoriile de serviciu "mai bine", sau in mod exceptional ?
O alta problema care intra in discutie daca, cum ati spus dumneavoastra, doar cei care invingeau o contracanditata la titlu ar fi primit banii este impozitarea banilor respectivi.
In mod normal orice prima data jucatorilor este supusa impozitarii de catre stat ori din moment ce banii s-au trimis in secret nu cumva intra in discutie evaziunea fiscala ?
Mai exista totusi o infractiune.
Regulamentul FRF interzicea aceasta practica de a stimula adversarii contracandidatilor, motiv pentru care "inculpatul Becali George" =D> a "produs" un ante-contract de vanzare-cumparare a unui teren in Cluj, semnat de el si un alt inculpat in cazul de fata, din Cluj si semnat in calitate de martor de catre inculpatul Piturca Victor pentru a justifica prezenta celor 1 700 000 euro in seara respectiva in restaurantul Aroma din Cluj in fata FRF. Banii aflati intr-o valiza au fost ridicati in urma flagrantului pus la cale de DNA.
Cu ajutorul SRI, se pare ca procurorii DNA au dovezi cum ca la data presupusei semnari a contractului semnatarii se aflau in imposibilitate fizica de a semna, fiind in localitati diferite.
De asemenea, prin convorbirile telefonice pe care le-am citit eu in presa, prezente in dosar, am observat si un caz in care echipei adverse i se cerea sa piarda meciul direct.
In fine, ceea ce m-a oripilat a fost limbajul excesiv de vulgar, de mahala chiar, folosit de acesti oameni parveniti din tara noastra in discutiile purtate la telefon. :stunned: