avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... test poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

test poligraf

Am o buna prietena care lucreaza la un magazin unde impreuna cu alte 5 persoane au gestiune comuna .De ceva timp patronul se confrunta cu lipsuri .Ori din cauza angajatilor ori din cauza clientilor care au fost surprinsi ca mai fura .Patronul a ajuns la ideea sa se faca un test poligraf.Desi ea sustine ca nu are nimic de ascuns ii este foarte teama datorita faptului ca este mai timida si nu prea poate sa i-si mentina emotiile .Ii poate dauna aceste emotii?Si mai ales patronul are voie sa faca acest lucru chiar daca ea si-a dat acordul?
Cel mai recent răspuns: mielul_bland , utilizator 16:32, 1 Iunie 2012
Testul poligraf nu se face așa oricum, la dorința fiecăruia.
Nu știu să existe laboratoare particulare unde să fie făcut acest test.
Dacă nu sunt obligați să facă testul poligraf persoanele bănuite că au săvârșit infracțiuni grave, cu atât mai puțin prietena dvs.
Cred că patronul vrea numai să-și sperie angajații.
1) Exista laboratoare private. Nu vreau sa fac aici reclama, este suficient sa cautati pe google ,, test poligraf'' si va veti convinge.
2) Nici patronul si nici macar politia nu pot obliga o persoana sa efectueze testul poligraf.
3) Rezultatele testului sunt orientative, Cine considera psihologia o stiinta poate considera si testul poligraf o metoda stiintifica. Parerea mea este alta.
4) Problema se pune altfel in cazul dvs: Daca refuzati testarea , patronul va crede din start ca sunteti hoata. Nu poti obliga un angajat sa faca testul dar il poti da afara ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test poligraf - solicitare aura2014 aura2014 Buna ziua, am un vecin care mi-a furat un transformator de 8000 lei, trifazic si stiu ca el mi l-a furat , am un prieten care stie dar îi e frica sa se puna ... (vezi toată discuția)
Test poligraf stefan_000 stefan_000 Buna seara, am un prieten, care a fost prins luand mita o suma de bani, in urmare seful lui a dispus ca acesta sa fie testat cu detectorul de minciuni. va ... (vezi toată discuția)
Detector m_mircea m_mircea In ce conditii poti fi obligat de catre politie sa dai testul poligrafic,adica este nevoie sa fi acuzat de ceva?Se poate datorita emotiilor sa raspunzi de asa ... (vezi toată discuția)