S-a mai discutat subiectul aici, chiar recent. opiniile care au fost exprimate au fost în sensul în care, dacă persoana care se obligase, în schimbul unei plăţi, să întocmească nişte lucrări, şi, deşi încasase banii în avans, nu-şi mai onorase contractul , adică nu mai întocmise lucrările şi nici nu returnase banii, ar putea fi un act de înşelăciune. Cazul dvs. este diferit însă, lucrarea s-a întocmit, însă în mod defectuos, adică nu întruneşte cerinţele necesare pentru a o putea prezenta.
În opinia mea nu poate fi înselăciune şi nici abuz de încredere, ci faptul omul a realizat de mântuială lucrarea şi nu vă poate fi de folos . La fel ca în cazul unui constructor care face o casă cam ,, în pantă,,.
Nu poate fi o faptă de natură penală , cel mult, o lucrare cu vicii , pentru care aţi putea pretinde despăgubiri în instanţa civilă, în special colega care a picat licenţa.
Acum, aici încap mai multe discuţii. O parte dintre cei care vor citi postarea dvs. vă vor spune, aşa cum au făcut şi în alte topicuri similare cu al dvs., faptul că dvs. inşiva aţi comis sau sunteţi pe cale să comiteţi o fraudă, şi că lucrările de licenţă se întocmesc de către studenţi . Eu nu vă reproşez acest lucru, ceea ce nu înseamnă că sunt de acord, mai ales că eu mi-am întocmit , pe lângă câteva zeci de lucrări din timpul facultăţii şi al programului de master, câteva zeci de lucrări, printre care lucrare de licenţă şi dizertaţie, numărând câte cel puţin 200 pagini . Fără să apelez la nimeni. Majoritatea studenţilor procedează astfel, iar riscul lăsării viitorului dvs. pe seama altor persoane, este cel cu care tocmai vă confruntaţi.
Dacă vă prezentaţi la poliţie şi încercaţi să depuneţi plângere, cum se spune, vi se poate da peste nas, că ceea ce aţi făcut este o încercare de fraudă.
Sfatul meu este ( nejuridic, e drept) , dacă mai aveţi timp, să vă apucaţi de lucrare , procurându-vă bibliografia actualizată, fiindcă, ceea ce veţi face singură vă poate garanta reuşita la examen.Dacă nu mai aveţi destul timp, încercaţi să actualizaţi singură informaţiile care nu mai sunt de actualitate.
@macovei2000, autodenunţul este cauză de impunitate doar în cazuri strict şi limitativ prevazute în lege. Cazul celui care a dat mită, de exemplu, iar asta doar până ce infracţiunea este descoperită.
În speţa de faţă nu este cazul pentru aşa ceva, să nu confundăm lucrurile.