avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce demersuri trebuie facute pentru amenajarea unui loc ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce demersuri trebuie facute pentru amenajarea unui loc de joaca?

Buna dimineata, din experienta dvs., am nevoie de ajutor, de indrumari si de sfaturi.
In cartierul in care locuiesc sunt in jur de 40 de copii a 4 blocuri , este cei drept un loc de joca amplasat langa doua ghene de gunoi dar eu as vrea din cauza faptului ca acestea 40 sunt mai mici sa fac o lista cu semnaturi si cu nr copil si sa solicit aprobarea un-i alt loc de joaca langa o alta ghena de gunoi pt ca alt loc nu mai exista langa blocuri din cauza constructiilor de case sau blocuri si de gardinile private a celor de varsta inaintata..... dar aproape de blocurile lor(a copiilor) langa ghena de gunoi exista /in spate o intindere mai mare .
Acesti copiii nu au unde se juca din cauza faptului ca varsta a 3 ( imi cer scuze dar si ei au fost copii) ii izgonesc, tipa si nu dau voie sa se joace in fata blocului pentru ca sunt deranjati, era un loc frumos si propus pt loc de joaca dar din cauza persoanelor de varsta a 3 s-a renuntat si s-a facut parcare/ doar pe 10.06 este ceva si era normal sa fie asa , nu?????, este ok dar......., copii sincer nu au dreptul la nimic, cartier plin de caini, loc de joaca varza, in fata blocului toata lumea este stapan.
Ce sfat imi dati si cum ma puteti ajuta.
Multumesc.
Cred ca nu am postat unde trebuie subiectul nu cred ca este interesant asa ca-mi voi cere scuze ca l-am post aici si de aceia il voi muta in alt forum poate acolo voi gasi mai mult ajutor
Va multumesc .
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
incepator c.j, utilizator
Cam aceasta este viaţa la bloc. Aşa a fost şi când eram eu copil ( oameni care doreau linişte, grădini de zarzavaturi, maşini , copii alungaţi , ceartă părinţilor cu doritorii de linişte, etc) şi constat că tot aşa a rămas. Copiii vor să se joace, bătrânii vor linişte. Locurile de joacă , şi care ar fi putut să nu fie amplasate chiar lângă blocuri , sunt ocupate de parcări auto. Locuri de joacă lângă ghena de gunoi? ªi maşinile probabil cât mai departe de ghenă, nu-i aşa? Tipic românesc.
Strângeţi semnături şi mergeţi la primar cu ele . Poate se găseşte o cale fiindcă, drepturi au şi bătrânii, şi proprietarii de autoturisme, dar mai ales copiii.
@ legally_aid

multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
Ares-3, moderator
Hartia cu semnaturi cu care veti merge la primar ar trebui sa fie insotita si de propuneri concrete din partea dvs., a parintilor.
Un exemplu: gasiti un loc viran (cat mai aproape de blocuri) unde primaria sa amplaseze parcul copiilor (nu langa ghena de gunoi insalubra, pentru care ar trebui sa sesizati in scris asociatia de proprietari, chiar sanepidul si protectia mediului), ingradit si supravegheat, unde sa se planteze pomi si flori.
Stiu ca vi se pare ideea unuia din afara comunitatii in care traiti. Daca ne vom implica cu totii, cu siguranta vom putea schimba ceva, iar primarul pe care l-ati ales cu cateva zile in urma, ar trebui sa o stie.
Multumesc,nu ma asteptam sa mai raspunda cineva, daca ati fi fost prezent atunci cand s-a prezentat cineva de la primarie si daca ati fi asistat la sfarsitul povestii ati fi vazut cum dam din ras in plans, de ce spun asta, 5 locatii am gasit imposibil de finalizat, 1. s-au revoltat locatarii care locuiau in zona, 2. o gradina cu flori nu s-a putut strica pentru ca erau frumoase,3. se fac parcari,4 .locatia este retrocedata, etc.........., asa ca azi 18.06.2012, copii se joca pe langa masini, in praful strazilor si parcarilor neterminate, este trist dar voi astepta sa se instaleze noul primar si voi merge direct. Dvs. vorbiti de asociatia de proprietari imi vine sa rad , ma iertati, sunt doua asociatii si doi presedinti o doamna care se credea regina pe mosie si un domn care daca mai insistam pe subiect facea infart, nimeni nu da voie la locul de joaca pentru copii , este greu de crezut dar adevarat,mai aveam un pic si eram luata la bataie pentru locul de joaca,asa ca vom sta pe borduri printre masini, in parc unde multi au spus sa ducem copii nu este chiar asa usor in cursul saptamanii cand vii la 6.7 seara, rusinica , inca o data spun OAMENI SUNT RAI DE TOT SI NICI MACAR NU INCEARCA SA SE SCHIMBE, si viata este grea pentru ca nici ei nu fac nimic.
Orasul nostru a sistat tot asa ca voi mai sta cred ca o saptamana sa-mi adun fortele cgiar daca ma voi duce singura pentru copii mei si nu numai pentru ei voi lupta pentru acest loc de joaca.
P.S.daca as avea voie as posta urletele si tipetele si injurile celor batrani ..........sunt multi copii cu varste cuprinse intre 1-15 ani, unde sa-i duci seara habar nu am.
O seara placuta!
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
incepator c.j, utilizator

Alte discuții în legătură

Copii care se nasc si exista nu au drept de joaca!!! incepator c.j incepator c.j Data post: Vineri, 1 Iunie 2012, 09:50 - Subiect: Copii care se nasc si exista nu au drept de joaca!!! Buna dimineata, din experienta dvs., am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Tomberoane gunoi la intrarea in bloc pitiromania pitiromania Buna ziua, In Bucuresti, sectorul 6, Str Valea Rosie nr 4, bloc 61, a existat dintotdeauna o ghena cu 8 tomberoane ingradita la capatul blocului. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Parc de copii in fata geamului Elenna25 Elenna25 Buna ziua, Este legala amplasarea unui parc de copii/topogan in fata geamului de la balcon? Mentionez ca stau la etajul 1 iar parcul este amplasat la circa 5 ... (vezi toată discuția)