avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Obligatii asigurari sanatate (pfa - taximetrie)
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Obligatii asigurari sanatate (pfa - taximetrie)

CNASS Gl.mi-a trimis o instiintare cu obligatii neplatite din ultimii cinci ani astfel:2744 lei obligatii restante la 31.03.2011 si 2575 lei majorari si penalitati.
Obligatiile s-au calculat la salariul minim pe economie.
Intrebari: Nu ar fi corect ca aceste obligatii sa fi fost facute cunoscut trimestrial si astfel puteau fi platite? Nu ar fi corect ca acestea sa se calculeze la veniturile impozabile declarate la fisc?Nu ar trebui oare ca cineva superior CNASS sa cunoasca modul dezastruos de munca al acestora? Oare se vrea sa dispara si cei care se chinuiesc sa mai faca ceva din care sa supravietuiasca?Ce sanse mai am
sa continui sa locuiesc aici alaturi de frati si parinti?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:35, 2 Iunie 2012
Contributia de sanatate, in cazul ca nu se mai realizeaza si alte venituri, baza de calcul nu poate fi mai mica decat salariul minim pe economie.
Corect era ca sa se faca instiintari cu privire la sumele datorate trimestrial.
Conform Codului de procedura fiscala, sumele pot fi urmarite inlauntrul unui termen de prescriptie de 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass MariaDr MariaDr Ce pasi trebuie sa urmeze o persoana neasigurata in sistemul public din Romania pentru a deveni asigurat,care ar fi suma si cum se plateste( integral, ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate rrrrr rrrrr daca nu am nici un venit si nu sunt inscrisa la medic de familie cum trebuie sa procedez sa platesc asigurari de sanatate?se plateste pe ultimele sasa luni?imi ... (vezi toată discuția)
Neplata asigurarii de sanatate AdinaMacovei AdinaMacovei Buna ziua! Eu nu mi-am platit asigurarea de sanatate de 2 ani de zile si nici nu am fost inregistrata la nicio casa de sanatate din Romania in acest timp. ... (vezi toată discuția)