avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... la final de contract
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

la final de contract

Buna seara,
As dori sa stiu daca dupa incetarea contractului de finantare, respectiv dupa ultima vizita de monitorizare postfinantare, aparatul achizitionat in urma cu 3 ani si care de mai bine de 1 an mi-a adus pierderi din cauza de amortismente mari in lipsa de comenzi; se poate instraina, prin vinzare, asociere, inchiriere, cesiune...sau ce alta solutie legala as putea gasi pentru a scapa de amortismente si eventual dintr-o vinzare sa pot recupera macar o parte din pierderea inregistrata. Cu stima
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 14:47, 3 Iunie 2012
Daca perioada de monitorizare s-a incheiat, puteti sa valorificati mijlocul fix.Pentru certitudine cititi detalii in ghidul solicitantului sau in procedura de implementare a programului, unde gasiti care este perioada maxima pentru care acest mijloc fix trebuie sa fie in evidentele dvs.
Daca specificati programul prin care ati obtinut fonduri, atunci puteam sa va spun exact.
E vorba de
Program operational P.O.R. 2007-2013
Axa prioritară: 4 "Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional "
Domeniu major de interventie 4.3 "Sprijinirea dezvoltării microintreprinderilor"
In contract se spune ca e totul ok la final contract, dar in incheiere e si ceva cu inca 5 ani in carepot fi facutae verificari...probabil la corectitudinea dosarului initial??.
In Anexa 4 la contractul de finantare scrie la cap Audit si Control:
"(15) Beneficiarul este obligat să permită, pe întreaga durată de valabilitate a contractului, OI, AM POR şi oricăror alte persoane autorizate în acest sens de către acestea, precum şi Autorităţii de Certificare şi Plată, Autorităţii de Audit, Comisiei Europene sau oricărui alt organism abilitat să verifice sau să realizeze verificări/ audituri asupra modului de implementare a proiectelor cofinanţate din instrumente structurale, şi/sau agenţilor desemnaţi de către acestea, să verifice, cu ocazia vizitelor la faţa locului, prin examinarea documentelor originale şi obţinerea de copii de pe aceste documente, modul de implementare a proiectului.
(16) După expirarea perioadei de valabilitate a contractului, se menţine obligaţia Beneficiarului de a păstra şi de a pune la dispoziţia OI, AM POR, Autorităţii de Certificare şi Plată, Autorităţii de Audit, Comisiei Europene şi oricărui alt organism abilitat de a efectua verificări/ audituri asupra modului de utilizare a finanţării nerambursabile, toate documentele originale privind activităţile şi cheltuielile eligibile aferente Proiectului, inclusiv documentele contabile, inventarul asupra activelor dobândite ca urmare a prezentului Contract, pe o perioadă de 5 ani de la data închiderii oficiale a Programului Operaţional Regional 2007 – 2013. "
Va recomand sa luati legatura cu cei de la ADR din zona dvs.,ca sa vedeti si pozitia lor prezentand un memoriu justificativ, documentat cu cifre , pentru a va sustine pdv.Inchirierea ar fi o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am por: conferinþa de prezentare a raportului anual de implementare regio fonduri-ue fonduri-ue Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional (AMPOR), din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului vă invită marţi, 6 ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene grigorevasile grigorevasile Asociatiile de proprietari pot solicita fonduri europene pentru reabilitate termnica locuinte? Care sunt pasii de urmat? (vezi toată discuția)
Un nou dmi in cadrul axei i a programului operational regional 2007 – 2013 Daniela Bolog Daniela Bolog 21 iunie 2012 Autoritatea de Management a Programului Operational Regional 2007 – 2013 a publicat proiectul de modificare a POR in vederea ... (vezi toată discuția)