avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata concediu medical persoana cu contract de munca ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata concediu medical persoana cu contract de munca suspendat

Sunt contabila la o primarie si ma confrunt cu urmatoarea situatie am o persoana incadrata ca secretar la primarie care candideaza pentru functia de primar si care pentru o luna incepand cu data de 11 05 pana pe 11 06 are dispozitie de incetare contract de munca dar care vine incepand cu data de 17 05-27 05 2012 cu un concediu medical pt care vrea sa fie platit.Intrebarea se poate ca o persoana care are raporturile de servici suspendate sa fie platit ca fiind in concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:44, 3 Iunie 2012
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 16. - (1) Asiguraţii a cãror incapacitate temporarã de muncã a survenit în timpul concediului de odihnã sau al concediului fãrã platã beneficiazã de indemnizaţie pentru incapacitate temporarã de muncã, concediul de odihnã sau fãrã platã fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate sã fie reprogramate.
...

2. Asadar ii platiti certificatul medical si apoi, daca este cazul, isi ia in continuare CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical vs concediu fara plata AndaNav AndaNav Buna ziua si La Multi Ani! Va rog sa-mi spuneti, ce se intampla daca, in timpul concediului fara plata imi iau concediu medical, datorita ... (vezi toată discuția)
Cfs si cm Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua. mama mea este in concediu fara plata din februarie. de luni este internata in spital. poate intrerupe cfs sa intre in concediu medical? multumesc (vezi toată discuția)
Concediu fara plata/concediu medical Atobias Atobias Buna ziua, Mi-am luat concediu fara plata la locul de munca 60 zile ca sa-mi rezolv mai multe treburi personale. In aceste 60 zile, pot beneficia de un ... (vezi toată discuția)